Τελευταία Νέα

Τρόμος για τους λάτρεις της μπύρας – Βρέθηκε θανατηφόρο βακτηρίδιο στις εγκαταστάσεις μεγάλης ζυθοποιΐας

Λίγες μονάχα ημέρες πριν την έναρξη της μεγαλύτερης γιορτής μπύρας της Γερμανίας, της περίφημης Oktoberfest, μία από τις μεγαλύτερες ζυθοποιίες της χώρας βλέπει τη φήμη της να αμαυρώνεται όσον αφορά την καθαρότητα του προϊόντος της. …

Ο λόγος για τον εταιρικό κολοσσό Warsteiner και τις εγκαταστάσεις της, στα απόνερα της οποίας βρέθηκε θανατηφόρο μικρόβιο, σπέρνοντας τον τρόμο στις ορδές των πιστών της μπύρας και δη της συγκεκριμένης ετικέτας.

Οι τουρίστες που παραδοσιακά προσέρχονται μαζικά κάθε χρόνο στη μικρή πόλη Βάρσταϊν του Σάουερλαντ για να αποτίσουν «φόρο τιμής» στο δημοφιλές ποτό, προειδοποιούνται να μείνουν μακριά από τις εορταστικές εκδηλώσεις φέτος, εξαιτίας του υψηλού κινδύνου μόλυνσης.

Το μικρόβιο «λετζιονέλα» συνδέεται με την εξάπλωση μιας νόσου στην πόλη, από την οποία έχουν μολυνθεί 165 άνθρωποι, ενώ δύο έχουν χάσει τη ζωή τους. Το θανατηφόρο βακτηρίδιο βρέθηκε στα απόνερα των εγκαταστάσεων ζυθοποιίας Warsteiner, στο οποίο παράγονται 5.000 φιάλες την ώρα.

Υψηλά ιστάμενοι αξιωματούχοι στην Γερμανία προειδοποιούν ότι η σύνδεση της γερμανικής ζυθοποιίας με το φαινόμενο βακτηριδιακής μόλυνσης είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει τριγμούς σε ολόκληρο τον τομέα παραγωγής μπύρας όχι μόνο στην Γερμανία αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο.

Πηγή: iefimerida

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *