Τα ράντζα επέστρεψαν στον “Ευαγγελισμό”

Ο “Ευαγγελισμός” αποτελεί ιστορικά το επιχειρησιακό φετίχ της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, μιας και
πρόκειται για το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, η εικόνα λειτουργίας του οποίου αντικατοπτρίζει συνήθως το τι συμβαίνει ευρύτερα στον χώρο του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

 Το ΕΣΥ νοσεί, όπως φαίνεται περισσότερο έντονα το τελευταίο διάστημα, καθώς πληθαίνουν τα κρούσματα παραπόνων, διαμαρτυρίων, ακόμη και εισαγγελικών παρεμβάσεων για μοιραίες παραλείψεις, όπως συνέβη στην περίπτωση του Παίδων “Αγία Σοφία¨.

 Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι τη Δευτέρα πολιόρκησαν το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους κάτοικοι νησιών του Αιγαίου τα οποία μοιάζουν καταδικασμένα σε παροχή “προβληματικών” υπηρεσιών υγείας, καθώς και εργαζόμενοι σε κοινωνικά ευαίσθητες μονάδες Υγείας, που επίσης διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση του ΕΣΥ.

 Σήμερα, η παραπάνω κατάσταση… φθοράς του ΕΣΥ αποκτά και το… κερασάκι της, με το δημοσίευμα της “Ελευθεροτυπίας” για… ράντζα που επέστρεψαν στον “Ευαγγελισμό”.

Η εφημερίδα διανθίζει το σχετικό ρεπορτάζ της με φωτογραφικά ντοκουμέντα, που δείχνουν ασθενείς να ταλαιπωρούνται σε ράντζα στους διαδρόμους του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας, τόσο τα ξημερώματα όσο και το μεσημέρι.

 Η “Ελευθεροτυπία” καταλογίζει αδιαφορία στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας καθώς και στη διοίκηση του νοσοκομείου, ενώ το ρεπορτάζ καταλογίζει στην οδό Αριστοτέλους ότι “σφυρίζει αδιάφορα και ανακοινώνει μέτρα… ασπιρίνες”.

ysterografa.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *