ΒΡΩΜΙΚΑ παιχνίδια του Στουρνάρα σε βάρος της κυβέρνησης !

Το τηλεφώνημα που έκανε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Στουρνάρα την Τετάρτη, ενώ ο τελευταίος βρίσκονταν στην Κύπρο (όπου συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΕΚΤ) δεν είναι άσχετο με την ένταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες στις σχέσεις μεταξύ της κυβέρνησης και του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

Έγκυρες πληροφορίες  αναφέρουν, πως στο επιτελείο του πρωθυπουργού επικρατεί σοβαρή δυσαρέσκεια έναντι του Γ. Στουρνάρα, επειδή εκτιμούν ότι στην ουσία δεν βοηθά τη χώρα στην προσπάθεια που καταβάλλεται για να χαλαρώσει η ασφυκτική πίεση που ασκείται και από την ΕΚΤ προς τις ελληνικές τράπεζες.

Αυτή την πίεση, που επιβάλλει ένα ασφυκτικό πλαίσιο δημοσιονομικής πειθαρχίας την ώρα που η κυβέρνηση παλεύει για μέτρα χαλάρωσης, την περίμεναν στο Μαξίμου.

Περίμεναν ωστόσο απ’ τον κεντρικό τραπεζίτη να σταθεί στο πλευρό της κυβέρνησης στη δύσκολη μάχη που δίνει. Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει. Έτσι ο Αλέξης Τσίπρας τού τηλεφώνησε και σύμφωνα με έγκυρες πηγές «του εξήγησε με σαφή τρόπο το τι περιμένει η κυβέρνηση απ’ αυτόν»…

Δεν είναι ασφαλώς τυχαίο, ότι το τηλεφώνημα δημοσιοποιήθηκε, ούτε το ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε συνάντηση με τον Γ. Στουρνάρα, μετά την επιστροφή του…

Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε, ότι ο Αλ. Τσίπρας ως αρχηγός τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ταχθεί κατά της τοποθέτησης Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της ΤτΕ απ’ τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Και μάλιστα είχε τονίσει δημόσια ότι αυτή η τοποθέτηση στόχευε ακριβώς στο να δημιουργηθούν και να παραμείνουν μνημονιακοί θύλακες στο κράτος, ώστε να δυσχερανθεί το έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Είχε μάλιστα απαιτήσει (χωρίς αυτό να γίνει, με ευθύνη της τότε συγκυβέρνησης) συναίνεση στην επιλογή του κεντρικού τραπεζίτη.

Μάλιστα αυτά τα είχε πει και κατ’ ιδίαν στον κεντρικό τραπεζίτη της Ε.Ε., τον Μάριο Ντράγκι, όταν είχαν συναντηθεί εκείνη την περίοδο.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ότι στο επιτελείο του πρωθυπουργού σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με αντικείμενο τις σκληρές διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, εκφράστηκε σοβαρή δυσαρέσκεια για ορισμένους χειρισμούς του Γ. Στουρνάρα. Μάλιστα επισημάνθηκε, ότι δεν θα έπρεπε ίσως η κυβέρνηση να είναι τόσο… διακριτική μαζί του, μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου…

«Παίζονται πολιτικά παιχνίδια σε βάρος της κυβέρνησης», τονίστηκε χαρακτηριστικά στη σύσκεψη!

Σε αυτά τα παιχνίδια και ο ίδιος ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι κάποιοι ίσως επιφυλάσσουν στον Στουρνάρα κεντρικό ρόλο, ίσως σαν αυτό του Παπαδήμου, στο πρόσφατο παρελθόν!

Επειδή ακριβώς οι εξελίξεις τείνουν να καταστούν οριακές, στο Μαξίμου εκτιμούν ότι «θα πρέπει να τελειώνουμε με τους διάφορους μνημονιακούς θύλακες».

Σαν αυτούς, προσθέτουμε, που επιχείρησαν ένα μίνι «πραξικόπημα» κατά της κυβέρνησης την περασμένη βδομάδα, για το οποίο σας ενημερώσαμε…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *