Αντιδράσεις στην Φθιώτιδα μετά την απογόρευση της ταυτόχρονονης τέλεσης γάμου-βάφτισης

Αντιδράσεις στην Φθιώτιδα μετά την απογόρευση της ταυτόχρονονης τέλεσης γάμου-βάφτισηςΈντονες όπως αναμενόταν ήταν οι αντιδράσεις πολιτών στην Φθιώτιδα μετά την απόφαση του Μητροπολίτη Νικόλαου να απαγορευθεί η ……..
ταυτόχρονη τέλεση γάμων και βαφτίσεων στον νομό από 1η Ιανουαρίου του 2013.

Πολλά είναι τα ζευγάρια που προκειμένου να αποφύγουν τα διπλά έξοδα συνδυάζουν την τέλεση των μυστηρίων αυτών. Ωστόσο πρόσφατη απόφαση της Μητρόπολης της Φθιώτιδας δίνει τέλος σε αυτήν την συνήθεια.

«Δεν μπορεί τα ζευγάρια να δίνουν για στολισμούς και διασκέδαση των καλεσμένων χιλιάδες ευρώ και στην εκκλησία να αφήνουν 20 και 30 ευρώ», δήλωσε ο Μητροπολίτης Νικόλας προκειμένου να εξηγήσει την απόφασή του, σύμφωνα με το parapolitika.gr

«Θα πηγαίνουμε να παντρευόμαστε και να βαφτίζουμε σε εκκλησίες γειτονικών νομών. Δεν είναι δυνατόν άλλα να ισχύουν στις εκκλησίες της Φθιώτιδας και άλλα σε άλλους νομούς σε όλη τη χώρα…ή θα πηγαίνουμε μόνο στο δημαρχείο», λένε πάντως ορισμένα νεαρά ζευγάρια.

«Ζητάμε να το ξανασκεφτεί και να πάρει πίσω την απόφαση, γιατί και ο κόσμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα διπλά έξοδα και οι εκκλησίες της Φθιώτιδας θα χάσουν, αφού ο κόσμος θα αναζητήσει λύσεις σε άλλες γειτονικές περιοχές», επισημαίνουν.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *