Τσίπρας: Μαύρο πρόβατο η αυτοδιοίκηση – Μπουτάρης: Η αυτοδιοίκηση έχει ευνουχιστεί

Την πεποίθηση ότι «οι μνημονικές υποχρεώσεις έχουν μετατρέψει την αυτοδιοίκηση σε μαύρο…

πρόβατο» και ότι «δεν πρόκειται για αυτοδιοίκηση, αλλά για υποβαθμισμένη ετεροδιοίκηση», εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του στη Θεσσαλονίκη με τον δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως το μεγάλο μέτωπο της πόλης είναι το θέμα του νερού, και τάχθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, λέγοντας πως είναι θέμα δημόσιας υγείας αλλά και πολιτισμού.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε «ευνουχισμένη» και «αποκεφαλισμένη» την αυτοδιοίκηση, και τάχθηκε υπέρ μίας διαδημοτικής επιχείρησης για το νερό.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τους σχολικούς φύλακες, οι οποίοι έχουν κατασκηνώσει έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Οι φύλακες ζήτησαν από τον κ. Τσίπρα να μην τους ξεχάσει όταν θα γίνει πρωθυπουργός, και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «έχουμε γερή μνήμη, δεν θα σας ξεχάσουμε».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του κ. Τσίπρα με τον κ. Μπουτάρη, στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου βρέθηκε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος, αφού άκουσε τα αιτήματα των σχολικών φυλάκων, έβαλε για ακόμα μία φορά κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Μην έχετε εμπιστοσύνη σε νέους φωστήρες που βρίσκονται στην αξιωματική αντιπολίτευση και μετά θα σας ξεχάσουν…».

Πηγή: http://www.skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *