Κρας τεστ για αλλαγή του εκλογικού νόμου στις δημοτικές εκλογές

Το πρώτο κρας τεστ για την αλλαγή του εκλογικού νόμου στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης έγινε χθες κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης με αιρετούς εκπροσώπους της Περιφέρειας…

Στο τραπέζι, εκτός από τα θέματα που αφορούν τη μείωση της γραφειοκρατίας, έπεσε και το θέμα της αλλαγής του νόμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως δήλωσε ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών, εκφράζοντας την άποψη ότι στα πρότυπα αυτά θα μπορούσε να κινηθούν και οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη των συνδικαλιστικών οργάνων.

«Με τους περιφερειάρχες συζητήσαμε και την αλλαγή του τρόπου εκλογής των δημάρχων και των περιφερειαρχών, που είναι σκέψεις του Πρωθυπουργού. Πιστεύω ότι με αυτό το καινούργιο που έρχεται στον τρόπο εκλογής των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών θα είναι η πρώτη φορά που άξιοι και ικανοί, όπως τους κρίνει η τοπική κοινωνία, θα έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν και τα ηνία της προσπάθειας για την ανόρθωση της χώρας».

Υπέρ της πλήρους και διαρκούς εξυγίανσης σε πρόσωπα και καταστάσεις εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, με δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης στην οποία συμμετείχαν ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Εμείς με ό,τι θετικό υπάρχει για την πατρίδα και τον πολίτη, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, θα είμαστε μπροστά. Θα βάζουμε πλάτη», δήλωσε ο κ. Σγουρός.

Ωστόσο, επισήμανε ότι από την πλευρά της κεντρικής διοίκησης και της κυβέρνησης απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης γιατί «αν δεν τα λύσουμε αυτά, τι σημασία θα έχει το κάθε σύστημα».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΤΑ ΝΕΑ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *