Κλειστά νηπιαγωγεία στο Ρέθυμνο με το καλημέρα της νέας σχολικής χρονιάς

Κλειστά νηπιαγωγεία με το καλημέρα της νέας σχολικής χρονιάς στο… Ρέθυμνο και κενά που παραμένουν ακάλυπτα με αποτέλεσμα τα δημόσια σχολεία να υπολειτουργούν. Αυτό το ζήτημα αναδεικνύει μεταξύ άλλων ο αιρετός ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου Γιώργος Τρούλης με μια επιστολή που απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς του νομού απαριθμώντας τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που ανακύπτουν με το πρώτο κουδούνι.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του κλειστά απο Δευτέρα θα είναι τα νηπιαγωγεία Αξού, 2ο Ανωγείων, Μύρθιου, Σισσών και Αποστόλων ενώ όπως τονίζει πολλά είναι τα νηπιαγωγεία του νομού που υπολειτουργούν ενώ μετά τις αποσπάσεις και τις τοποθετήσεις προκύπτουν 19 κενά σε αυτά. Κλειστό παραμένει σύμφωνα με τον ίδιο και το ειδικό νηπιαγωγείο Ρεθύμνου με τρία κενά.

Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα αναμονής και μάλιστα μετά το πρώτο κουδούνι της χρονιάς πραγματοποιούνται οι μεταβολές και τοποθετήσεις των νηπιαγωγών. Το αποτέλεσμα της διαδικασίας απογοητευτικό ! τονίζει χαρακτηριστικά ενώ συμπληρώνει Επίσης 9 συνάδελφοι νηπιαγωγοί ενώ ικανοποιήθηκε το αίτημά τους για απόσπαση παραμένουν στις θέσεις τους μέχρι να αντικατασταθούν από νέους αναπληρωτές. Είναι ξεκάθαρο ότι η αναλγησία του υπουργείου παιδείας οδηγεί στη συρρίκνωση, στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Αν δεν γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών τα περισσότερα σχολεία θα βρίσκονται υποστελεχωμένα και ορισμένα δεν θα ανοίξουν φέτος !!! Ποιος ενδιαφέρεται τελικά για την εκπαίδευση των παιδιών μας; Ποιος νοιάζεται αν αύριο πολλά νήπια και προνήπια του νομού μας, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, θα βρεθούν στα σπίτια τους; Το υπουργείο παιδείας θα γίνει επιτέλους υπουργείο για την παιδεία;Οι γονείς των περιοχών που έχουν κλειστά σχολεία ή υπολειτουργούν να συγκεντρωθούν με τους τοπικούς συλλόγους εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και να προχωρήσουν σε διαμαρτυρία στις διευθύνσεις εκπαίδευσης και τις περιφερειακές διευθύνσεις της χώρας. Επίσης απαιτείται ενημέρωση των τοπικών αυτοδιοικήσεων-τοπικών κοινωνιών και άμεση αντίδραση για να περισώσουμε ότι μπορούμε από τα σχολειά μας.

prismanews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *