Το πλεονέκτημα της Κύπρου

Στο παιχνίδι της γεωπολιτικής των ενεργειακών πεδίων, η Κύπρος δεν είναι μόνη, αλλά συνδέεται εκ των πραγμάτων κατ’ ευτυχή γεωγραφική συγκυρία με την Αθήνα και το Ισραήλ, το οποίο είναι οιονεί παρόν…….

Στην Κύπρο εδώ και μια δεκαετία αναδύεται ένα νέο δεδομένο πολιτικής που έχει άμεσες αναφορές στη γεωπολιτική υπεραξία της νήσου και που εστιάζεται στο ενεργειακό φαινόμενο της διεθνούς πολιτικής, που αυτή τη φορά ενισχύει ή μπορεί να ενισχύσει τους διπλωματικούς χειρισμούς και τις δυνατότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας να υπερβούν αποτελεσματικά τα αδιέξοδα της κατοχής και να συμβάλουν στην επιβίωση και την ενδυνάμωση του κυπριακού κράτους στην περιοχή της Μεσογείου και στην Ευρώπη.

Η ανακάλυψη υδρογονανθράκων στα διάφορα πεδία της κυπριακής ΑΟΖ διευρύνει τις δυνατότητες διπλωματι¬κών χειρισμών για το Κυπριακό, ενδυναμώνει τη θέση της Κύπρου και ενισχύει τις προοπτικές ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας, η οποία υπέστη ένα βαρύτατο πλήγμα με το εγκληματικό κούρεμα που διεπράχθη εις βάρος της Κύπρου τον Μάρτιο του 2013.

Η επίσκεψη Μπάιντεν στην Κύπρο υπήρξε ένα από τα κύρια θέματα ενασχόλησης των παραγόντων και συντελεστών της διεθνούς δημοσιότητας, κυριαρχώντας σχεδόν παντού πλην Αθηνών! Η αθηναϊκή δημοσιότητα, καθόλου περιέργως, δεν έκανε παρά μόνο ελάχιστες αναφορές στην ……………………………….ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *