Μια ζωη ποδηλατο….

Σε μιά μικρή επιχείρηση ενοικιαζομένων δωματίων που φυτοζωεί σκέφθηκα να προσέεσω και μερικά ποδήλατα για τους πελάτες μου. Εψαξα στο διαδίκτυο σχετικά με την διαδικαίια αδειοδότησης και αναδημοσιευω το σχετικό κείμενο φίλου. Απίστευτο και όμως αληθινό. Και ύστερα λένε για επιχειρηματικότητα, ανάπτυξη, fast btrack και άλλες βλακείες. Τελικά η μετανάστευση αποτελεί μονόδρομο για όλους εμάς τους απ’εξω των “όλοι τα …..
φάγαμε”…

Για να ανοίξει κάποιος μαγαζί που νοικιάζει ποδήλατα χρειάζεται άδεια από την τροχαία!!!
Πρόκειται για την άδεια εκμίσθωσης μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων η οποία είναι ενιαία και τσουβαλιάζει τα ποδήλατα μαζί με τα μοτοποδήλατα.
Έτσι λοιπόν ένα μαγαζί που νοικιάζει MONO ποδήλατα δεν πρέπει να συστεγάζεται με άλλες επιχειρήσεις.
Επί πλέον χρειάζεται ότι και ένα μαγαζί υγειονομικού ενδιαφέροντος (βεβαίωση από πυροσβεστική, πολεοδομία, κανονισμό πολυκατοικίας) κατόψεις, τοπογραφικά περιοχής.
Πρέπει να απέχει 100 μέτρα από σχολεία, φροντιστήρια, ιδρύματα, νοσοκομεία, γηροκομεία, ξενοδοχεία, ωδεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, σιδηροδρομικούς σταθμούς, σταθμούς λεωφορείων, αεροδρόμια, ναούς, χώρους άθλησης… (ούτε μπουρδέλο να ήταν ) έχει μερικά ακόμα αλλά βαριέμαι να τα γράφω…
Μπορεί να έχει μέχρι τρία δίτροχα ανά δύο τετραγωνικά μέτρα.
Επίσης χρειάζεται απόσπασμα ποινικού μητρώου ότι δεν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα πάνω από 3 μήνες… πιστοποιητικό γραμματέως πρωτοδικών ότι δεν έχει πτωχεύσει κλπ…
Στα καταστήματα αυτά απαγορεύεται η εκτέλεση οποιονδήποτε άλλων εργασιών ιδίως συντηρήσεως των οχημάτων τους…
Χωρίς την παραπάνω άδεια το κατάστημα κλείνεται αυτεπαγγέλτως οι δε παραβάτες τιμωρούνται…
Φυσικά τα παραπάνω είναι λογικά για την περίπτωση μοτοποδηλάτων αλλά ο νόμος δεν ξεχωρίζει ποδήλατα και μοτοποδήλατα.
Άλλωστε στην αρχή φροντίζει να ξεκαθαρίσει ότι “Κατάστημα εκμισθώσεως μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων είναι επιχείρηση που ενοικιάζει μοτοποδήλατα μέχρι 50 κ.εκ. ή ποδήλατα ή και τις δύο κατηγορίες οχημάτων…”

Καλες δουλειες
Γιωργος

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *