“Ποια είμαι εγώ που θα διαμαρτυρηθώ για τους Έλληνες;”

Στο Συνέδριο του κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών της Γερμανίας στο Μόναχο, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν χθες και ολοκληρώνονταν σήμερα, οι ιστορικοί πολιτικοί σύμμαχοι του CDU δεν… ξέχασαν να αφήσουν και πάλι αιχμές κατά της Ελλάδας. Η στιγμή ωστόσο που έκλεψε την παράσταση ήταν η θερμή υποδοχή της Άνγκελα Μέρκελ, και ακόμη περισσότερο, η αποστροφή της Γερμανίδας Καγκελαρίου για την Ελλάδα, που έδειξε ότι η καρδιά της…
δεν έχει φύγει από την Αθήνα.

Αναφερόμενη στις διαδηλώσεις που συνάντησε στην Αθήνα, κατά την επίσκεψή της στην ελληνική πρωτεύουσα την προηγούμενη εβδομάδα, η Άνγκελα Μέρκελ εξέπληξε με τον αυθορμητισμό της, κερδίζοντας το παρατεταμένο χειροκρότημα των συνέδρων του CSU. “Οι διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στην Αθήνα, εξάσκησαν το δικαίωμά τους να διαδηλώσουν, όπως ακριβώς το ορίζουν οι ελευθερίες και τα ιδανικά που ιστορικά έκαναν την Ευρώπη μεγάλη”, είπε, και συνέχισε: “Προσωπικά, περίμενα 34 χρόνια για να έχω το δικαίωμα να διαμαρτυρηθώ. Ποια είμαι εγώ που θα παραπονεθώ για πολίτες που διαδηλώνουν;”, ήταν τα λόγια της, τα οποία συγκέντρωσαν το θερμό χειροκρότημα ενός ακροατηρίου που δεν ήταν και ιδιαίτερα φιλικό προς την Ελλάδα.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος αναφερόταν φυσικά στα δύσκολα χρόνια που πέρασε στην Ανατολική Γερμανία, εκεί όπου η ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα στις διαδηλώσεις, ανήκαν μονάχα στη σφαίρα του… αστείου.

Home 1

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *