Απο που και ως που ένα τόσο μικρο κράτος έχει τόσο μεγάλα χρέη ; ; ; ΟΕΟ ; ;

Καταρρέει το κυπριακό κράτος αν χρεοκοπήσουν οι τράπεζες !

Αντιμέτωπη με υποχρεώσεις μαμούθ θα βρεθεί η Κυβέρνηση της Κύπρου σε περίπτωση που το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα. Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» όπως αποκαλύπτεται σε απαντητικό σημείωμα του υπουργείου Οικονομικών προς την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, με θέμα τη διαχείριση του δημόσιου χρέους, σε περίπτωση κατάρρευσης του….
τραπεζικού τομέα, το κράτος θα κληθεί να καταβάλει ποσά ύψους €38 δισ. Η υποχρέωση προκύπτει μέσα από τα δύο σχέδια κρατικών εγγυήσεων για καταθέσεις μέχρι 100 χιλ. ευρώ ανά καταθέτη.

Προστίθεται πως γενικά, τυχόν υποχρεώσεις των δύο ταμείων προστασίας καταθέσεων, «αποτελούν έναν οιονεί κίνδυνο για μεταφορά μέρους των εν λόγω υποχρεώσεων στο δημοσιονομικό ισοζύγιο».

Στο ίδιο σημείωμα, υπογραμμίζεται ότι οι εκκρεμούσες οφειλές του κράτους από την υποχρέωση επιστροφής ΦΠΑ σε δικαιούχους, ξεπερνούσαν στις 31 Δεκεμβρίου 2011 τα €200 εκατ. Επίσης, ότι οι οφειλές λόγω απαλλοτριώσεων, ανέρχονταν στο τέλος του περασμένου έτους στα €389,6 εκατ. συμπεριλαμβανομένων και των τόκων.

protothema

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *