Α.Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ πρωτοπορεί φέρνει το ράγκμπι σε ολόκληρη την Εύβοια

Είναι ένα άθλημα όχι και τόσο διαδεδομένο στη χώρα μας, που ακόμη κάνει το πρώτα του βήματα. Πρόκειται για ένα αρκετά ενδιαφέρον άθλημα…..
 Ένα δυναμικό ομαδικό σπορ, ο λόγος για το Ράγκμπι, όπου μέχρι στιγμής ομάδες συναντούνται στα μεγάλα αστικά κέντρα, κυρίως Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σύντομα όμως θα υπάρχει και στη Βόρεια Εύβοια, από τον πάντα πρωτοπόρο Α.Γ.Σ. Διαγόρα Ιστιαίας και το δάσκαλό του Βαγγέλη Δήμου. Ήδη έχει ανακοινωθεί η δημιουργία τμήματος ράγκμπι στο Σύλλογο και οι πρώτες προπονήσεις θα ξεκινήσουν το ερχόμενο Σάββατο 8 Μαρτίου στο γήπεδο 7Χ7 της Νέας Σίνασού. Να σημειώσουμε πως πρόκειται για την πρώτη ομάδα ράγκμπι σε όλη την Εύβοια.

Βαγγέλης Δήμου

Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε χθες το μεσημέρι από κοντά με το δάσκαλο του Διαγόρα και μετρ των πολεμικών τεχνών κ. Βαγγέλη Δήμου, που έχει πλέον ολοκληρώσει τα σεμινάρια προπονητικής στο άθλημα και μας τόνισε της δυσκολίες του εγχειρήματος αυτού. “Το γεγονός, ότι ακόμη το άθλημα κάνει τα πρώτα του βήματα στην Ελλάδα είναι για μας πρόκληση” επισήμανε ο κ. Δήμου τονίζοντας όμως παράλληλα ότι υπάρχουν αρκετοί μαθητές της σχολής και όχι μόνο που εκφράζουν ενδιαφέρον για το άθλημα. Επίσης ξεκαθάρισε πως δεν είναι σαν το αμερικάνικο ποδόσφαιρο, που οι παίκτες φορούν ειδικά προστατευτικά κράνη και στολές, είναι όμως ένα άθλημα που βασίζεται στην δύναμη, την ευστροφία του μυαλού και την ταχύτητα ενώ οι παίκτες φορούν κανονικές εμφανίσεις όπως στο ποδόσφαιρο. Ανέφερε δε ο κ. Δήμου πως είναι ένα άθλημα που μπορεί να παιχτεί από ομάδες 15 ατόμων (ράγκμπι γιούνιον), 13 (ράγκμπι λίγκ) και 7 παικτών (σύντομης διάρκειας), ενώ τόνισε πως στόχος είναι να δημιουργηθεί όχι μόνο ανδρικό τμήμα, αλλά και γυναικείο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι μπάλες ράγκμπι δεν υπάρχουν στην Ελληνική αγορά και οι ομάδες τις προμηθεύονται μέσω ίντερνετ από το εξωτερικό, που το εν λόγω άθλημα είναι αρκετά διαδεδομένο.
Να σημειώσουμε πως η δημιουργία ομάδας ράγκμπι έτυχε ιδιαίτερα θερμής αποδοχής από τον ποδοσφαιρικό κόσμο της περιοχής και κυρίως από τις δύο ομάδες της Ιστιαίας (Αθλητική Ένωση και Ακαδημία) που χρησιμοποιούν για προπονήσεις το γήπεδο της Νέας Σινασού, αφού όπως δήλωσε ο κ. Δήμου σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των δύο ομάδων, τον κ. Αράπογλου από την Α.Ε. Ιστιαίας και τον κ. Βογιατζή από την Ακαδημία, ώστε να βρεθούν ώρες προπόνησης δεν υπήρξε κανένας απολύτως πρόβλημα διευκολύνωντας έτσι τις προπονήσεις του Διαγόρα. Τέλος άμεση ήταν η ανταπόκριση του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Σινασού που χωρίς δεύτερη σκέψη έδωσε το Ok για τη χρήση του γηπέδου από την ομάδα του Διαγόρα.
Για όποιον ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με το άθλημα, μπορεί να επικοινωνήσει με το Σύλλογο, στα γραφεία του στην Ιστιαία ή στο τηλέφωνο 2226300390.
Επίσης όσοι θέλετε να μάθετε περισσότερα για το ράγκμπι μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημε ιστοσελίδα της ομοσπονδίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.hellasrugby.gr/.

Γιάννης Δραπανιώτης
fonitonspor.blogspot.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *