ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Οργή στη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και φυσικά στην πλειοψηφία των νεοδημοκρατών προκαλεί το «Αντιδημοκρατικό κατασκεύασμα» του υπουργού εσωτερικών κ. Μιχελάκη που εμφανίζεται (κυοφορείται) με την επωνυμία…

«Νέος εκλογικός νόμος τοπικής αυτοδιοίκησης» ( Το galop του «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» δεν έπεισε κανένα απολύτως, γιατί όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν πως η εφημερίδα αυτή λειτουργεί σαν όργανο του υπουργού εσωτερικών).

Η ουσία του συγκεκριμένου νομοσχεδίου είχε εφαρμοστεί και τη δεκαετία του 1950 όταν και απεσύρθει δημιουργώντας φαινόμενα έντονης δυσλειτουργίας στους ΟΤΑ.

Μέσα από τις διατάξεις του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, όπως τουλάχιστον διαφαίνεται στον τύπο, αποκόπτεται ο ομφάλιος λώρος των υποψηφίων δημάρχων με τους υποψήφιους δημοτικούς σύμβουλους της αυτής θέσης, προγράμματος ιδεολογίας και συνδυασμού.

Ο εκλεγμένος δήμαρχος καθίσταται όμηρος των διαθέσεων, εκβιασμών και επιδιώξεων μιας ετεροσύνθετης πλειοψηφίας συμβούλων ενώ η διαπλοκή και ο αποχρωματισμός κάθε έννοιας δημοκρατικής λειτουργίας καθίσταται αυταπόδεικτος.

Ο ισχυρισμός του κυρίου Μιχελάκη πως με το νέο νομοσχέδιο τοπικής αυτοδιοίκησης αποκόπτεται η εξάρτηση των δημοτικών συνδυασμών από τις κομματικές τους μήτρες είναι καταγέλαστος, γιατί ήδη από το 2002, η χρησμοδοσία, κατά πλειοψηφία, έχει ατονήσει σε κατ’ επίφαση στήριξη, καθώς οι τοπικές κοινωνίες, σχεδόν όλες σήμερα, επιμένουν σε πολυσύνθετους δημοτικούς συνδυασμούς και φυσικά ανεξάρτητους από κομματικές δεσμεύσεις.

Ελένη Μαυρονάσου – Πειραιάς

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *