Τελευταία Νέα

Παλαιότερα οι Αμερικανοί μας ρωτούσαν για την πιό όμορφη χώρα του κόσμου. Τώρα για τη Χρυσή Αυγή…

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Ενοχλεί αφάνταστα η δράση της «Χρυσής Αυγής», ιδιαίτερα όταν συναντούμε πολιτικούς, δημοσιογράφους και διπλωμάτες στην Ουάσιγκτον, οι ….
οποίοι θέτουν το θέμα με τρόπο ως να είμαστε ένοχοι όλοι οι Ελληνες για την παρουσία της ναζιστικής οργάνωσης στα ελληνικά πολιτικά πράγματα. ‘Η είμαστε ένοχοι και απλά δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει; Ο ισχυρισμός είναι υπαρκτός καθώς μας «ενοχοποιούν» συλλήβδην, αλλά είναι πάνω απ’ όλα και άδικος.

Η δυναμική της Χ.Α. οφείλεται αποκλειστικά στην οικονομική κρίση και πιστεύω ότι ούτε οι νοικοκυραίοι που την ψηφίζουν, ούτε οι νεολαίοι που την ακολουθούν, είναι ποτισμένοι με το ίδιο μίσος, όπως αυτό που χαρακτηρίζει τους επικεφαλείς της οργάνωσης και δη τους βουλευτές της, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ρεμάλια, αμόρφωτοι, μισάνθρωποι, άρα και επικίνδυνοι για την Ελληνική Δημοκρατία. Το έχω καταθέσει άπειρες φορές και είναι μία μεγάλη αλήθεια: χρησιμοποιούν τις ελευθερίες που τους προσφέρει απλόχερα η Δημοκρατία για να την καταλύσουν. Και ΔΕΝ πρέπει να το επιτρέψουμε.

Η Χ.Α. είναι πηγή δυσφήμισης της Ελλάδας στο εξωτερικό και θα είχε προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά, εάν δεν έπειθαν όσοι απαντούν στα ερωτήματα των ξένων. Και το καταλαβαίνουν οι ξένοι ότι είναι αδύνατον να έχουμε γίνει υποστηρικτές των ναζί και ξενόφοβοι μέσα σε τρία χρόνια. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται, απαιτείται χρόνια εκπαίδευσης και δεν δέχομαι ότι οι Ελληνες υποστηρικτές των ναζί «έκαναν εξαιρετική προεργασία», όπως πληροφορήθηκα από ευφάνταστο στέλεχος του «Εβραϊκού Λόμπι». Απλούστατα τους βοήθησαν οι συγκυρίες και η οικονομική καταστροφή αποτέλεσε «κολυμβήθρα» αλλά και πηγή άντλησης δυνάμεων μέσα από την απογοήτευση και την απόγνωση που οδήγησε τους πολίτες η απόφαση των πολιτικών να οδηγήσουν τη χώρα στο μανδρί των διεθνών δανειστών.

Δυστυχώς, όσο διαρκεί η οικονομική κρίση η ναζιστική οργάνωση θα ανδρώνεται και θα ισχυροποιείται. Οι απαγορεύσεις θα της αυξήσουν τη δύναμη. Το κράτος πρέπει να αντιδράσει και να πάρει απάνω του το θέμα της ασφάλειας των πολιτών, που μονοπωλεί η Χ.Α. Η ανασφάλεια και η ψευτοπροστασία που υπόσχονται στους πολίτες, είναι τα μεγαλύτερα όπλα στα χέρια της ηγετικής ομάδας της ναζιστικής οργάνωσης. Παλαιότερα, οι Αμερικανοί μας ρωτούσαν για την πιό όμορφη χωρα του κόσμου, Τώτα, όταν μας συναντούν, μας ρωτάνει για τη Χρυση Αυγή. Προκαλεί και πόνο, αλλά και ντροπή…

mignatiou.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *