ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΕΚΟΥΝ ΠΛΑΪ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΥΜΒΟΛΟ, ΣΤΗΝ ΚΟΜΠΑΝΙ

Πανευρωπαϊκές διαδηλώσεις συμπαράστασης προς τους Κούρδους αγωνιστές της Κομπάνι

Διαδηλώσεις οργανώθηκαν το Σάββατο, 1 Νοεμβρίου, σε πολλές πόλεις της Ευρώπης και της Τουρκίας σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους υπερασπιστές της Κομπάνι, που αντιστέκονται στους τζιχαντιστές του ISIS υπερασπίζοντας το δημοκρατικό καθεστώς της Ροζάβα.

Στην Ροζάβα της Συρίας, στα σύνορα με την Τουρκία, έχει γίνει το πρώτο βήμα για την εγκαθίδρυση ενός δημοκρατικού καθεστώτος στην περιοχή. Ως εκ τούτου, το Κομπάνι έχει γίνει ένα σημαντικό σύμβολο του αγώνα για εθνική απελευθέρωση, δημοκρατία και ελευθερία στην Μέση Ανατολή.

Οι μονάδες λαϊκής προστασίας (YPG) των Κούρδων και οι κάτοικοι της Κομπάνι αμύνονται θαρραλέα εδώ και μήνες απέναντι στην τρομοκρατική οργάνωση του ISIS, που υποστηρίζεται και χρηματοδοτείται από τις δυνάμεις εκείνες που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν και να ποδηγετήσουν το Ιράκ και την Συρία.

Στην Αθήνα, σε συγκέντρωση που έγινε στα Προπύλαια, εκατοντάδες Κούρδοι και Έλληνες πολίτες διαδήλωσαν την αλληλεγγύη τους στη μαχόμενη Κομπάνι και στις αξίες που υπερασπίζουν οι μαχητές του απέναντι τόσο στον ιμπεριαλισμό όσο και στις φασιστικές δυνάμεις της Τουρκίας.

Στην ίδια την Τουρκία οργανώθηκαν διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις, με μεγαλύτερη αυτή που έγινε στο Ντιγιαρμπακίρ, μητρόπολη των κουρδικών περιοχών της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και την Σμύρνη.

Μεγάλη συγκέντρωση έγινε στο Λονδίνο, στην πλατεία Τραφάλγκαρ, με σύνθημα «Αλληλεγγύη στο Κομπάνι», στο Παρίσι και στο κέντρο των Βρυξελλών. Στην Λυών της Γαλλίας διαδήλωσαν πολλοί Κούρδοι της Συρίας. Υποστηρικτές του ΡΚΚ οργάνωσαν διαδηλώσεις επίσης στο Μόναχο και το Αμβούργο.
Περισσότερες Φωτογραφίες από την διαδήλωση του Σαββάτου στα Προπύλαια…

«Οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους (IS) είναι εχθροί της ανθρωπότητας και των υψηλών αξιών της δημοκρατίας, της ειρήνης, του πλουραλισμού και της αλληλεγγύης. Το Ισλαμικό Κράτος αντιπροσωπεύει μια κουλτούρα θανάτου και καταστροφής και εμπλέκεται σε ειδεχθή εγκλήματα, όπως οι αποκεφαλισμοί αμάχων».

 Η Διοίκηση του Καντονίου της Κομπάνι

Ως εκ τούτου, η Κομπάνι έγινε ένας σημαντικός στόχος για τους εχθρούς της δημοκρατίας, της ελευθερίας και των ανθρωπίνων αξιών. Από τα μέσα του 2013, το Κομπάνι υφίσταται έναν βάναυσο αποκλεισμό και βίαιες επιθέσεις.

Η Κομπάνι θα συνεχίσει την αντίστασή της και καλεί όλους όσους πιστεύουν στις κοινές ανθρώπινες αξίες να στηρίξουν αυτή την αντίσταση.

Δήλωση της Διοίκησης του Καντονιού της Κομπάνι προς την διεθνή κοινή γνώμη

Η Κόμπανι θα παραμείνει ένα σύμβολο υπεράσπισης των ανθρωπίνων αξιών
Η Κόμπανι, μια μικρή πόλη στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, είναι μέρος του πολιτισμού της Μεσοποταμίας και εμπνέεται από τις μακρόχρονες ανθρώπινες αξίες που διαμορφώθηκαν στη Μεσοποταμία.
Κατά τη διάρκεια της επανάστασης του Συριακού λαού, το Κόμπανι ήταν η πρώτη περιοχή του Δυτικού Κουρδιστάν (Rojava), που απελευθερώθηκε από τον έλεγχο του Μπααθικού καθεστώτος. Ουσιαστικά, αυτό ήταν το πρώτο βήμα για την εγκαθίδρυση του δημοκρατικού συστήματος στη Rojava. Αυτό το σύστημα έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει ένα μοντέλο για μια μελλοντική δημοκρατική, πλουραλιστική και αποκεντρωμένη Συρία.

Η Κόμπανι έγινε ένα ασφαλές καταφύγιο για πολλούς Σύρους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, κατά τη διάρκεια του αιματηρού εμφυλίου. Ως εκ τούτου, η Κόμπανι έγινε ένας σημαντικός στόχος για τους εχθρούς της δημοκρατίας, της ελευθερίας και των ανθρωπίνων αξιών.
Από τα μέσα του 2013, η Κόμπανι υφίσταται ένα βάναυσο αποκλεισμό και βίαιες επιθέσεις. Αυτές οι δύσκολες συνθήκες έγιναν ακόμη χειρότερες από τις 15 Σεπτεμβρίου, οπότε και η τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους άρχισε να επιχειρεί σφαγές εναντίον αμάχων. Για να προλάβουν αυτή την εγκληματική επίθεση, οι Μονάδες Λαϊκής Προστασίας (YPG) και οι κάτοικοι της Κόμπανι άσκησαν το δικαίωμά τους στη νόμιμη αυτοάμυνα, ενάντια στις βάρβαρες δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.

Οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους (IS) είναι εχθροί της ανθρωπότητας και των υψηλών αξιών της δημοκρατίας, της ειρήνης, του πλουραλισμού και της αλληλεγγύης. Το Ισλαμικό Κράτος αντιπροσωπεύει μια κουλτούρα θανάτου και καταστροφής και εμπλέκεται σε ειδεχθή εγκλήματα, όπως οι αποκεφαλισμοί αμάχων. Έχει αποκεφαλίσει Αμερικανούς, Βρετανούς και Ρώσους πολίτες, όπως επίσης και χιλιάδες ανυπεράσπιστους Γιέζιντι, χριστιανούς, Κούρδους, Τουρκμένιους και Άραβες. Το Ισλαμικό Κράτος έχει διαπράξει γενοκτονίες σε περιοχές όπως το Deir al-Zoor, η Μοσούλη, το Sinjar , το Telaafar και πρόσφατα η Κόμπανι. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια ομάδα ανθρώπων θα είναι τα επόμενα θύματά τους. Η οργάνωση ήδη καυχιέται ότι θα «απελευθερώσει» την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο.

Πιστεύουμε ότι αυτή η εγκληματική ομάδα πρέπει να αναγκαστεί να σταματήσει με κάθε τρόπο και όσοι την υποστηρίζουν και τη χρηματοδοτούν θα πρέπει να λογοδοτήσουν. Υπερασπιζόμενες την Κόμπανι, οι δυνάμεις εκεί υπερασπίζονται τις ανθρώπινες αξίες που μας συνδέουν όλους.

Η Κόμπανι θα συνεχίσει την αντίστασή του και καλεί όλους όσους πιστεύουν στις κοινές, ανθρώπινες αξίες να στηρίξουν αυτή την αντίσταση. Οι υπερασπιστές της Κόμπανι εκπληρώνουν έναν ιστορικό ρόλο πολεμώντας ενάντια στις δυνάμεις του σκότους και χρειάζονται την υποστήριξη του πολιτισμένου κόσμου σε αυτή τους την προσπάθεια. Είναι φανερό ότι αν η Κόμπανι πέσει, θα προκληθεί ένα βαρύ πλήγμα στις κοινές μας, ανθρώπινες αξίας και στο σκοπό της ειρήνης, της δημοκρατίας και της προόδου σε όλο τον κόσμο. Είμαστε σίγουροι ότι, με την υποστήριξη των δημοκρατικών δυνάμεων, η νίκη μπορεί να επιτευχθεί. Όλες οι οργανώσεις τζιχαντιστών και οι πηγές χρηματοδότησής τους και υποστήριξής τους θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, σαν ένα κρίσιμο βήμα προς την κατεύθυνση της εξάρθρωσής τους, και ιδιαίτερα το Ισλαμικό Κράτος.

Εμείς, στην Κόμπανι, σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη σας, καθώς μαχόμαστε για την επιβίωση αυτού του δημοκρατικού μας εγχειρήματος. Με τη βοήθεια όσων πιστεύουν στη δημοκρατία, την ειρήνη και την αδερφοσύνη μεταξύ των εθνών, θα νικήσουμε.

Η Διοίκηση του Καντονίου της Κόμπανι

1/11/2014

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *