“ΠΑΡΤΥ”… ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

CASUS… BELLI (αιτία πολέμου) και σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ Δημοτικής Αρχής και Θωμά Παππά, νυν ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου, τ. προέδρου του Δ.Σ και πρώτου σε ψήφους εκλεγέντα με την παράταξη της πλειοψηφίας, «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ» και των… αξίων υπέθετε τότε, η…
εκκωφαντική σιωπή της, σε κατ’ επανάληψη διατυπούμενο και υποβαλλόμενο προφορικά μέχρι σήμερα αίτημα του προς αυτήν, να του χορηγηθεί, επίσημη και αναλυτική κατάσταση των «απευθείας αναθέσεων έργων και προμηθειών» που πραγματοποίησε στο διάστημα της θητείας της.

ΧΩΡΙΣ… μέχρι σήμερα να λάβει καμία απάντηση, σε αυτό το μείζονος σημασίας ηθικό κυρίως αλλά και πολιτικό, ενδεχομένως και με… ποινικές προεκτάσεις ζήτημα, με τη Δημοτική Αρχή να τον αγνοεί προκλητικά και επιδεικτικά.

ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ συγχρόνως στο πρόσωπο του και προσβάλλοντας κυρίως, τον μεγάλο αριθμό δημοτών που τον ψήφισαν και ανέδειξαν πρώτο σε σταυρούς Δημοτικό Σύμβουλο αλλά και όλους τους δημότες, ανεξαρτήτως αν υπήρξαν ή όχι ψηφοφόροι της σημερινής Δημοτικής Αρχής, είτε είναι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες ή προμηθευτές και θεωρούν ότι αδικήθηκαν από την πολιτική των απευθείας αναθέσεων που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή, εκτιμώντας ότι αυτές «πάνε σε… ημέτερους», είτε απλοί δημότες, οι οποίοι έχουν κάθε δικαίωμα αλλά και υποχρέωση, να ενημερώνονται για τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, για το αν υπάρχει ισότιμη και ισόνομη αντιμετώπιση χωρίς διακρίσεις σε… «ημέτερους» και μη από τη Δημοτική Αρχή και γενικότερα διαφάνεια σε αυτή.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ Δημοτική Αρχή και ο κ. Δήμαρχος, του οποίου ως γνωστόν, όλοι παρακολουθούμε με έκπληξη την πρωτοφανή … μετάλλαξη του και την μη αναμενόμενη από κανένα τέτοιας έντασης επίδραση που είχε στο χαρακτήρα και την προσωπικότητα του η άσκηση της εξουσίας, η οποία ως γνωστόν φθείρει και η απόλυτη άσκηση, διαφθείρει απόλυτα, με έπαρση, οίηση και αλαζονεία, απαξίωσε καν να απαντήσει σε Δημοτικό Σύμβουλο και μάλιστα, πρώην έστω… «δεξί του χέρι»!

ΑΥΤΗ η Δημοτική Αρχή και ο ίδιος Δήμαρχος, ο οποίος κυρίως στην αρχή της θητείας του και μεταγενέστερα, είχε δεσμευτεί δημοσίως στο Δ.Σ και εμείς δεσμευόμαστε να ψάξουμε και να δημοσιοποιήσουμε αυτολεξεί τις δεσμεύσεις του και τις ημερομηνίες που έγιναν αυτές, ότι «Δεν πρόκειται να γίνει καμία απευθείας ανάθεση εκτός αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι άμεσης ανάγκης και αντιμετώπισης ζωτικών προβλημάτων» και… εγγυόταν προσωπικά γι’ αυτό, αποδείχτηκε τελικά δυστυχώς… «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ» των απευθείας αναθέσεων έργων και προμηθειών, ακόμη και σε… ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ της, όπως καταγγέλλεται και δεν διαψεύδεται, αν είναι δυνατόν! και κυρίως ηθικό, γιατί νόμιμο μπορεί και να είναι…

ΑΛΛΑ για να διατηρήσεις και να επικαλεσθείς το… ηθικό πλεονέκτημα αγαπητέ κ. Δήμαρχε απευθυνόμενος προς τους δημότες σου στις επόμενες εκλογές, πρέπει εκτός των άλλων να αποδεικνύεις καθημερινά ότι «η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια».

ΣΤΟ τελευταίο Δ.Σ λοιπόν της Τετάρτης 28ης Αυγούστου, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Θωμάς Παππάς, αφού εγκάλεσε τη Δημοτική Αρχή για αδιαφάνεια και ασυνέπεια όσον αφορά τις απευθείας αναθέσεις ακόμη και σε… Αντιδημάρχους όπως είπε, υπέβαλλε στο προεδρείο, γραπτώς πλέον και με τη… «βούλα» το αίτημα του για ενημέρωση όσον αφορά τις ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ που πραγματοποίησε μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή, η οποία είναι υποχρεωμένη πλέον να απαντήσει επίσης εγγράφως, για να ενημερωθεί πρώτα ο αιτούμενος τα στοιχεία Δημοτικός Σύμβουλος και στη συνέχεια μέσω ημών αφού και σε εμάς αρνούνταν μέχρι σήμερα να τα διαθέσει και η τοπική κοινωνία, οι δημότες του Δήμου Ηγουμενίτσας για το σε ΠΟΙΟΥΣ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΑ έργα ή προμήθειες, με ΠΟΙΟ σκεπτικό, ΠΟΙΟ ποσό και με απόφαση τίνος ανατέθηκαν και εκτελέσθηκαν ή…. «εκτελέσθηκαν» ενδεχομένως, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ούτε αυτό το ενδεχόμενο.

ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ επίσης γιατί τα ομαδοποιημένα (κοινά) προς ανάθεση έργα δεν δημοπρατήθηκαν όπως είχε προτείνει υπενθυμίζουμε στο παρελθόν και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Άλκης Λάμπρου, με τη Δημοτική Αρχή να συμφωνούσε τότε απολύτως με την πρόταση αυτή και αν γινόταν αυτό, ποιο θα ήταν το οικονομικό όφελος του Δήμου…

http://892fm.blogspot.gr/2

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *