Νέα διοίκηση στην Εθνική Τράπεζα: Πρόεδρος η Λ. Κατσέλη – Διευθύνων Σύμβουλος ο Λ. Φραγκιαδάκης

Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία της Εθνικής Τράπεζας, καθώς, ο Λουκάς Φραγκιαδάκης αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στη θέση του Αλέξανδρου Τουρκολιά.

Με αυτόν τον τρόπο η θέση καλύπτεται εκ των έσω, καθώς ο κ. Φραγκιαδάκης ήταν μέχρι σήμερα Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Διαθεσίμων & Χρηματαγοράς.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το vima.gr, ο κ. Φραγκιαδάκης έχει λάβει το «πράσινο φως» για την κάλυψη της θέσης του CEO της Εθνικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Πρόεδρος θα τοποθετηθεί η Λούκα Κατσέλη. Τελειώνει με αυτόν τον τρόπο το θρίλερ της αλλαγής της διοίκησης της ΕΤΕ, που καθυστέρησε δύο εβδομάδες λόγω της απόρριψης της υποψηφιότητας που είχε προταθεί, του κυρίου Γιώργου Μιχελή.

Το βιογραφικό του κ. Φραγκιαδάκη

Ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης ορίστηκε Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Διαθεσίμων & Χρηματαγοράς της Εθνικής Τράπεζας τον Ιανουάριο του 2009.

Είναι μέλος ΔΣ στην Εθνική Χρηματιστηριακή και Πρόεδρος του Hellenic Chapter του Forex Club/ACI.

Κατά την περίοδο 2003-2009 κατείχε τη θέση του Group Treasurer του Ομίλου, ενώ από το 1996 ως το 2003 εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα, έχοντας την ευθύνη του Τομέα Παραγώγων Προϊόντων.

Έχει εργαστεί στην Credit Suisse First Boston στη Νέα Υόρκη ως Proprietary Trader σε ευρύ φάσμα παραγώγων προϊόντων επί συναλλάγματος, επιτοκίων και ομολόγων αναδυομένων αγορών.

Ο Λ. Φραγκιαδάκης είναι κάτοχος Bachelor of Arts in Economics από το Trinity College του Πανεπιστημίου του Cambridge (Μεγ. Βρετανία). Επίσης, είναι κάτοχος MBA από το Wharton School of Finance του University of Pennsylvania (ΗΠΑ).

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *