«Εκθέτει την κυβέρνηση η μη προφυλάκιση στελεχών της Χρυσής Αυγής»

«Πλεόνασμα επικοινωνιακής διαχείρισης» της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής χρεώνει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την…

απόφαση της δικαιοσύνης για μη προφυλάκιση στελεχών του κόμματος, η οποία -όπως αναφέρει- γεννά εύλογα ερωτήματα και την εκθέτει πολλαπλά.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «η κυβέρνηση επέδειξε ένα πλεόνασμα επικοινωνιακής διαχείρισης, ώστε να καλύψει την μακροχρόνια αδράνειά της, ενώ αντιμετώπισε το όλο ζήτημα με εξαιρετική προχειρότητα».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της προσάπτει ακόμη ότι «την ίδια στιγμή που επένδυσε στο τηλεοπτικό σόου των συλλήψεων, δεν απέστειλε τους φακέλους στη Βουλή για να αρθεί η βουλευτική ασυλία και να βοηθηθούν οι δικαστικές αρχές στο έργο τους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφει τα πυρά του και στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια και με αφορμή σημερινή του συνέντευξη στην Ελευθεροτυπία σημειώνει ότι «η προσπάθειά του να αποποιηθεί των ευθυνών του, εκθέτει τον ίδιο, αφού όφειλε εδώ και καιρό να έχει επιληφθεί όλων των καταγγελιών για τη Χρυσή Αυγή».

« Είναι απαίτηση της κοινωνίας να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, να ερευνηθούν όλες οι πτυχές της εγκληματικής οργάνωσης, οι πηγές χρηματοδότησής της, η σχέση της με τους κρατικούς μηχανισμούς, καθώς και το σύνολο των υποθέσεων στις οποίες αυτή εμπλέκεται», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Εξάλλου, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «το ζήτημα της αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής είναι πρωτίστως πολιτικό» και πως «η υιοθέτηση της θεωρίας των δύο άκρων από τον ίδιο τον πρωθυπουργό υπονομεύει την ίδια την προσπάθεια αντιμετώπισης του φασιστικού φαινομένου».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή της στην κυβέρνηση, η αξιωματική αντιπολίτευση την κατηγορεί πως «έστρωσε το χαλί στην κλιμάκωση της φασιστικής βίας», καθώς «γνώριζε τόσο την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, όσο και τη διείσδυσή της στο κράτος, αλλά κώφευε, την ίδια στιγμή που στοχοποιούσε την αριστερά και τους κοινωνικούς αγώνες».

Καταλήγοντας, επαναλαμβάνει το αίτημα να συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής για να συζητηθεί το θέμα διεξοδικά.
«Η υπεράσπιση της δημοκρατίας απαιτεί τη θωράκιση σε όλα τα επίπεδα και την απομόνωση όλων όσοι την υπονομεύουν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *