Η κυβέρνηση παρακάμπτει τον θεσμό του ΑΣΕΠ… αφήνοντας στο δρόμο τους επιτυχόντες


Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής Ν. Νικολόπουλος,δέχθηκε τους επιτυχόντες και μη… διορισθέντες στον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό, που διεξήχθη μέσω ΑΣΕΠ, τους οποίους και εμπαίζει εδώ και χρόνια ο Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς με ψεύτικες προεκλογικές αλλά και… νεώτερες μετεκλογικές υποσχέσεις του.

Κατ’ αρχήν η αντιπροσωπεία αφού ευχαρίστησε τον Νίκο Νικολόπουλο επειδή ως Βουλευτής από το 1998 και εντεύθεν δεν κουράστηκε να αναδεικνύει ενώπιων των αρμοδίων υπουργών ‘’πάλιν και πολλάκις’’ το θέμα της εις βάρος τους κατάφωρης αδικίας, μέσα και έξω απ’ τη Βουλή, καθώς επίσης και ως Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, είχε εντάξει την δικαίωση, όλων των επιτυχόντων σε προγενέστερους διαγωνισμούς, μέσω ρητής δέσμευσης του Αντώνη Σαματά, στο Κυβερνητικό Πρόγραμμα, που είχε παρουσιαστεί στο Ζάππειο.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των επιτυχόντων υπογράμμισαν στον Ν. Νικολόπουλο, με δικαιολογημένη οργή, τα εξής: ‘’Η τροπολογία που αφορούσε την δικαίωση μας ποτέ δεν έφτασε στη Βουλή, ούτε επί ηγεσίας Σκανδαλίδη ούτε και επί ηγεσίας Παυλόπουλου. Αντίθετα όμως στα νομοσχέδια «σκούπα» βλέπαμε –είπαν- να μονιμοποιούνται δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχοι, με τις ευλογίες όλων των κομμάτων της Βουλής και εμείς που έχουμε πετύχει πετύχαμε μέσα από διαγωνιστικές εξετάσεις, να μένουμε με την πικρή γεύση της κοροϊδίας’’.

Ο Πρόεδρος του ΧΡΙΚΑ απαντώντας στους εκπροσώπους επιτυχόντων ΑΣΕΠ, τους μετέφερε όλες τις απαντήσεις που κατά καιρούς πήρε από την κυβέρνηση και δεσμεύτηκε, να ασκήσει πίεση μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου αλλά και της νομοθετικής διαδικασίας.

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κόμματος ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Νίκος Νικολόπουλος έκανε σχετικές δηλώσεις στα ΜΜΕ:

«Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες ζητάμε ο Πρωθυπουργός να εφαρμόσει την ισονομία, ισοπολιτεία, αξιοκρατία. Ζητάμε να δείξει σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις όχι μόνον για τους δικαστικούς, αλλά και για τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, τις καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ κ.α.»

Στην συνέχεια είπε:

«Όσον αφορά τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ ας σημειωθεί πως υπήρξε ομόφωνη απόφαση (Αρ.αποφ.2396/2004) της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που τους δικαίωσε.

Παρόλα αυτά όμως η νομοθετική ρύθμιση που πέρασε το 2005 ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος απορρόφησε από αυτούς μόνο 500 επιτυχόντες αφήνοντας εκτός τουλάχιστον 2.500 επιτυχόντες’’.

Η ενέργεια της μη συμμόρφωσης της Κυβέρνησης είναι άδικη και παράνομη.

Παραβιάζει τις αρχές του Δικαίου μας και αγνοεί την Θεμελιώδη Αρχή της ίσης μεταχείρισης.

Εμείς ως ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κόμμα ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για το δικαίωμα όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων στην εργασία, μέσα από ένα ΔΙΑΦΑΝΕΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ σύστημα.

Τώρα πια μόνον έναν δρόμο έχει η κυβέρνηση. Να επανορθώσει με δική της νομοθετική πρωτοβουλία την άδικη αυτή καθυστέρηση, σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις.

Τέλος, θέλω να σας πληροφορήσω πως η Γραμματεία Συνδικαλισμού του ΧΡΙ.Κ.Α, στην πρώτη συνεδρίαση της θα ετοιμάσει τη νέα κοινοβουλευτική μας παρέμβαση, ενώ με ερώτηση που θα καταθέσω στη Βουλή των Ελλήνων, θα ζητήσω από τον κ. Αντώνη Σαμαρά να προσέλθει και απολογηθεί στην Εθνική Αντιπροσωπεία.

Πρέπει να εξηγήσει γιατί δεν υλοποιεί όσα με ευκολία και αβασάνιστα προ ολίγου χρόνου υποσχέθηκε σε συνέντευξη τύπου, και τα οποία επανέλαβε σε ημερήσια εφημερίδα, αναφερόμενος στους 2.500 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ:

”Στη θέση επίορκων δημοσίων υπαλλήλων θα προσληφθούν άτομα που έχουν περάσει από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και παραμένουν αδιόριστοι’’.

Θα θέλαμε λοιπόν για ακόμα μία φορά να πούμε στον Πρωθυπουργό, γιατί το λέει και δεν το κάνει όταν μάλιστα γνωρίζει ότι αυτοί είναι τα μεγαλύτερα θύματα (της αξιοκρατίας) στη χώρα μας. οφείλει λοιπόν άμεσα, να δώσει εντολή προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία.

Συναντήσεις στελεχών του ΧΡΙ.Κ.Α. και της ΧΡΙ.Ν.Ε με εργαζομένους ΔΕΗ

Εξάλλου συναντήσεις πραγματοποίησαν το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα ο Γραμματέας συνδικαλισμού του ΧΡΙ.Κ.Α. Κ. Κουτάς και η πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας Ε. Αναγνωστοπούλου και στην Πάτρα ο πρόεδρος του ΧΡΙ.Κ.Α. Ν. Νικολόπουλος με εργαζομένους της ΔΕΗ.

Σχετικά με το «ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ» από το Γραφείο Τύπου του κόμματος εξεδόθη η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η εκποίηση ενός κοινωνικού αγαθού, όπως η ηλεκτρική ενέργεια, ιδιαιτέρως δε σε καιρούς απόλυτης εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού και απονεύρωσης της Ελληνικής διπλωματίας, ένεκα της τεχνηέντως διογκωμένης Εθνικής οικονομικής «καχεξίας», συνιστά πράξη εξόχως αντεθνική και αντικοινωνική.

Η ηλεκτρική ενέργεια δεν προσφέρεται για εξυπηρέτηση «πρόσκαιρων» ταμειακών αναγκών, ούτε και για εξυπηρέτηση των άνομων θηριωδών οικονομικών συμφερόντων των ολίγων…

Σαμαροβενιζέλοι κατ’ εντολήν των ξένων και ντόπιων νταβαντζήδων «δρομολογούν» την εκποίηση της ΔΕΗ, επιχειρούν να διαπράξουν ένα βαρύ έγκλημα , εις βάρος του λαού και της Χώρας. Και θα το πληρώσουν!

Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες θα είμαστε πάντα παρόντες στους κοινωνικούς και Εθνικούς αγώνες , θα παραμείνουμε και τώρα, στα ΔΥΣΚΟΛΑ, στην πρώτη γραμμή αντίστασης».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *