«Στο σφυρί» τα καταστήματα της Πάτρας

Στην κτηματαγορά της Πάτρας καταγράφονται φαινόμενα πώλησης καταστημάτων όσο – όσο, καθώς οι ιδιοκτήτες τους βαρύνονται από δάνεια, που…

δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν και τώρα απειλούνται με πλειστηριασμό ή κατάσχεση.

Κεντρικοί οδοί στο εμπορικό κέντρο της πόλης, όπως η Μαιζώνος, η Αγίου Ανδρέου, η Καραϊσκάκη και η Γεροκωστοπούλου είναι –σύμφωνα με το patrastimes- μερικοί μόνο από τους δρόμους, που γέμισαν πωλητήρια, με εξευτελιστικές τιμές. Σε ποσοστό 99% όμως δεν υπάρχει ενδιαφερόμενος.

Σύμφωνα με παράγοντες της κτηματαγοράς στην Πάτρα η διαθεσιμότητα στους λεγόμενους εμπορικούς δρόμους έχει αυξηθεί κατά 15% – 20%, ενώ σε αντίθεση με ό,τι ισχύει σε άλλες περιοχές της χώρας, τραγική είναι και η εικόνα ερημοποίησης που παρουσιάζουν τα λεγόμενα εμπορικά κέντρα, καθώς τα λουκέτα πέφτουν βροχή.

Ενδεικτικό του κλίματος, είναι και το γεγονός, ότι σε δρόμους που κάποτε ακίνητα είχαν ενοικιαστεί για 11.500 ευρώ μηνιαίως, σήμερα το ενοίκιο έχει μειωθεί στις 8.000 ευρώ και υπό το φόβο πως εάν αποχωρήσει ο ενοικιαστής δεν θα υπάρξει διάδοχη κατάσταση, γίνεται και διαπραγμάτευση για μείωση στις 7.000 ευρώ.

Στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου εμπορικό κατάστημα το όποιο νοικιάστηκε πριν από χρόνια για 3.500 ευρώ το μήνα, σήμερα πληρώνει με τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη και χωρίς να υπάρξει δικαστική εμπλοκή, μόλις 1800 ευρώ, ενώ στην Αγίου Ανδρέου, πολυώροφο κτίριο, το οποίο νοικιαζόταν για 24.000 ευρώ, σήμερα καταβάλλονται 16.000 ευρώ, με αίτημα για περαιτέρω μείωση.

Patrastimes

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *