«Οι αντάρτες διαθέτουν πυραύλους και αέριο σαρίν»

Οι σύροι εξεγερμένοι διαθέτουν πυραύλους και αέριο σαρίν, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο από τη Δαμασκό υψηλόβαθμος αξιωματούχος των…

συριακών υπηρεσιών ασφαλείας, μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης των επιθεωρητών του ΟΗΕ για την επίθεση με χημικά όπλα στις 21 Αυγούστου κοντά στη Δαμασκό.

«Διαψεύδω 100% ότι χρησιμοποιήσαμε αέριο σαρίν για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν είχαμε κανένα συμφέρον να κάνουμε κάτι τέτοιο διότι κερδίζαμε μάχες στο πεδίο», σημείωσε ο αξιωματούχος αυτός, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Γενικά οι ηττημένοι είναι αυτοί που υιοθετούν μια τέτοια αυτοκαταστροφική στάση. Αντίθετα, ο στρατός ήταν στη θέση του νικητή», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι τρομοκράτες κατασκευάζουν τοπικά πυραύλους εδάφους-εδάφους και αυτούς είναι το πιθανότερο ότι χρησιμοποίησαν για να μεταφέρουν το υλικό αυτό», σημείωσε αναφερόμενος στο σαρίν.

Ο αξιωματούχος έκανε επίσης λόγο για την ανακάλυψη από τις αρχές εργαστηρίων κατασκευής σαρίν στη Μοσούλη του Ιράκ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, μια σουνιτική περιοχή.

Επίσης αναφέρθηκε στη σύλληψη από τις τουρκικές αρχές πριν δύο μήνες 11 τζιχαντιστών του Μετώπου αλ Νόσρα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε αέριο σαρίν, διευκρινίζοντας ότι αυτοί «αφέθηκαν ελεύθεροι πριν δύο ημέρες».

«Φυσικά οι εξεγερμένοι γνωρίζουν να τοποθετούν αέριο σαρίν στις κεφαλές των πυραύλων. Έχουν εκπαιδευτεί από τις αμερικανικές, τις γαλλικές και τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες που βρίσκονται στο πλευρό τους στο πεδίο», υπογράμμισε.

Όταν ρωτήθηκε για τους λόγους για τους οποίους ο συριακός στρατός διαθέτει χημικά όπλα, απάντησε: «Σε κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, προκειμένου να υπάρξει μια στρατηγική ισορροπία με τον σιωνιστικό εχθρό, υπήρξε η επιθυμία να αποκτηθούν τέτοιου είδους όπλα. Επρόκειτο απλώς για ένα μέσο αποτροπής απέναντι σε έναν σιωνιστικό εχθρό που διαθέτει ένα απόθεμα όπλων μαζικής καταστροφής».

Σύμφωνα με την έκθεση των επιθεωρητών του ΟΗΕ που πραγματοποίησαν έρευνα στην Συρία η οποία επιδόθηκε χθες Δευτέρα στον γενικό γραμματέα του οργανισμού Μπαν Γκι-μουν, υπάρχουν «κατάφωρες και πειστικές αποδείξεις» για την χρήση αερίου σαρίν κατά την επίθεση της 21ης Αυγούστου στα περίχωρα της Δαμασκό.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *