Αποχώρηση του Δημοσίου και από τον ΟΤΕ;

Μετά το ναυάγιο πώλησης της ΔΕΠΑ

Σενάρια πλήρους αποχώρησης του ελληνικού Δημοσίου από τον ΟΤΕ διαδέχθηκαν χθες το ναυάγιο πώλησης της ΔΕΠΑ…
Σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ» κυβερνητικοί κύκλοι άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο πιθανής πώλησης στη γερμανική Deutsche Telekom του 6% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ, που εξακολουθεί να έχει στην κατοχή του το Δημόσιο.

Ωστόσο, η πώληση του ποσοστού αυτού στην Deutsche Telekom, η οποία ελέγχει ήδη το management του ΟΤΕ, θα οδηγούσε την ελληνική πλευρά στην απώλεια της «χρυσής μετοχής», που δίνει το δικαίωμα άσκησης βέτο σε ζητήματα στρατηγικής σημασίας και στον διορισμό των πέντε (από τα έντεκα) μελών του ΔΣ του ΟΤΕ. 


Πάντως, παρά τη σχετική φημολογία, η πλευρά της Deutsche Telekom, που πλέον διαθέτει το 40% των μετοχών του ΟΤΕ, αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχολιασμό, καθώς «δεν αφορούσαν επίσημη τοποθέτηση της κυβέρνησης».

Στελέχη της αγοράς σημείωναν χθες ότι «το ενδιαφέρον της DT για την απόκτηση και του υπόλοιπου ποσοστού του Δημοσίου δεν θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο». Οπως χαρακτηριστικά τόνιζαν, ο γερμανικός όμιλος ελέγχει ήδη τον ΟΤΕ, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει στρέψει το ενδιαφέρον του σε άλλες αγορές, στις οποίες έχει ήδη επενδύσει.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *