Οι Αμερικανοί χάνουν την πίστη τους

Οι Αμερικανοί δεν πιστεύουν πολύ στο Θεό. Τουλάχιστον, αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας δημοσκόπησης σχετικά με τη… θρησκεία, που διεξήχθη από κοινού από το NBC και την The Wall Street Journal.

Η εν λόγω δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 21% των Αμερικανών θεωρούν ότι η θρησκεία δεν είναι “τόσο σημαντική” στη ζωή τους .

Αυτό, λέει το NBC News , είναι το «υψηλότερο ποσοστό» που έχει καταγραφεί σε σχετική έρευνα για πρώτη φορά από το 1997.

«Η δημοσκόπηση έδειξε ότι οι λιγότερο θρησκευόμενοι Αμερικανοί είναι πιθανότερο να είναι άνδρες, να έχουν εισόδημα πάνω από $ 75.000,και να είναι κάτω των 35 ετών», λέει το NBC.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια έρευνα του αμερικανικού κοινού έδειξε μια βουτιά στην θρησκευτικότητα. Μια άλλη έρευνα πέρυσι διαπίστωσε ότι μόνο το 74 % των Αμερικανών ενηλίκων πιστεύουν στο Θεό – μια πτώση 8% από το 2009. Επιπλέον, σύμφωνα με μια έρευνα του 2012 από το WIN-Gallup International, η χώρα βρίσκεται στο top10 των χωρών ανά τον κόσμο που έχουν βιώσει μια “αξιοσημείωτη μείωση της θρησκευτικότητας “από το 2005.

Αν και ο αριθμός των μη-θρησκευόμενων μπορεί να είναι σε άνοδο στη χώρα, το NBC υποστηρίζει ότι εξακολουθεί να υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό των Αμερικανών που είναι θρήσκοι. Περισσότερο από το 50% των ερωτηθέντων σε νέα δημοσκόπηση δήλωσε ότι η θρησκεία είναι πολύ σημαντική γι ‘αυτούς.

Όσον αφορά τις πιο θρησκευόμενες και τις πιο άθρησκες περιοχές των ΗΠΑ οι περισσότερο πιστοί κατοικοεδρεύουν σε Σολτ Λέικ Σίτι, Οκλαχόμα, Βοστόνη, Σικάγο, Μέμφις.

Οι πιο…άπιστοι βρίσκονται σε Πόρτλαντ, Τάμπα Φλόριντα, Λας Βέγκας και Σηάτλ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *