Αισιοδοξεί ο Ε.Βενιζέλος, αλλά τα σύννεφα είναι μαύρα…

Την αισιοδοξία της Αθήνας για επίτευξη συμφωνίας επί του ελληνικού χρέους στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις του σε διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, αλλά ο Γιόαχιμ Νάγκελ μέλος του ΔΣ της γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας (Bundesbank), σε…..
κείμενο-σχόλιό του που δημοσιεύτηκε στο Reuters, υποστηρίζει πως οι χρηματαγορές προεξοφλούν την ελληνική πτώχευση και την μετάδοση της κρίσης του ελληνικού χρέους και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης.
Μιλώντας τη Δευτέρα στο Associated Press, ο Ευ.Βενιζέλος τόνισε πως η εφαρμογή των μέτρων εξυγίανσης εκτελείται σύμφωνα με τον προγραμματισμό με στόχο την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στον προϋπολογισμό το 2012.

Ο Γιόαχιμ Νάγκελ υποστηρίζει ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να αποφύγει το “κούρεμα” ενώ υπογραμμίζει πως περισσότερο παρά ποτέ δεν θα πρέπει να ανακύψει πιθανότητα ονομαστικής απομείωσης της ονομαστικής αξίας ομολόγων της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας. Η κατάσταση αυτών των κρατών δεν είναι συγκρίσιμη με την Ελλάδα» υποστήριξε ο Νάγκελ.

«Η ονομαστική απομείωση της ονομαστικής των ελληνικών ομολόγων έχει σοβαρά μειονεκτήματα. Εφόσον δεν θα αντιμετωπιστούν τα θεμελιώδους σημασίας ελληνικά προβλήματα, δεν είναι σοφή. Πέραν της σοβαρής βλάβης που θα προκαλέσει στο ελληνικό πιστωτικό σύστημα, εμφιλοχωρεί ο κίνδυνος διάδοσης του προβλήματος σε άλλα μέλη της ευρωζώνης, και έμμεσα, μέσω των σημάτων και αποτελεσμάτων στα (επενδυτικά) κίνητρα, που θα ακολουθήσουν χρονικά» υποστηρίζει ο Γ.Νάγκελ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *