“Βόμβα” από Μ.Λεπέν: “Να βγει η Γαλλία από το ευρώ – Δεν θα βρέξει βατράχια και δεν θα γεμίσει αίμα ο Σηκουάνας”

Να βγει η Γαλλία από το ευρώ ζήτησε η επικεφαλής του κόμματος που προηγείται στις δημοσκοπήσεις, Μαρίν Λεπέν, καθώς αυτό θα αποτελέσει “σωτηρία για τη γαλλική οικονομία
και θα οδηγήσει σε κατάρρευση την ευρωζώνη” εξ’αιτίας των πολιτικών της Γερμανίας.

«Είναι η ώρα του [Εθνικού] Μετώπου» δηλώνει η επικεφαλής του κόμματος Μαρίν Λεπέν σε συνέντευξή της στους «Financial Times».

Σημειώνεται πως το κόμμα της Μαρίν Λεπέν είναι αυτή τη στιγμή το ισχυρότερο κόμμα στη Γαλλία και προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις για τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών που θα γίνουν μέσα στο Μάρτιο στη Γαλλία.

Η Μαρίν Λεπέν δήλωσε πως η καλύτερη λύση για τη Γαλλία είναι η έξοδος από το ευρώ.

 «Μας λένε ότι θα είναι καταστροφικό, ότι θα βρέξει βατράχια, ότι ο Σηκουάνας θα γίνει ποτάμι αίματος, είναι η Αποκάλυψη σύμφωνα με το Γιούνκερ και τους άλλους, όμως στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν πολλά προβλήματα»,
δήλωσε.

Μάλιστα υπογράμμισε πως

 “η έξοδος της Γαλλίας από το ευρώ, της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας, θα οδηγούσε και στην κατάρρευση της ευρωζώνης και επιπλέον το πιο αδύναμο φράγκο θα οδηγούσε σε τόνωση τις γαλλικές εξαγωγές”.

Στο Βερολίνο συνειδητοποιούν ότι αν πιέσουν την Γαλλία οικονομικά στα επόμενα χρόνια, τότε είνια πολύ πιθανό να “χαρίσουν” στην Μ.Λε Πεν την γαλλική προεδρία, και τότε τα πράγματα θα είναι πολύ άσχημα για τους Γερμανούς.

Οι δηλώσεις της έρχονται λίγο πριν το κρίσιμο Eurogroup στο οποίο οι Γερμανοί θα “προσποιηθούν” ότι δεν έχουν ανάγκη την Ελλάδα και έχουν ως σκοπό να ζητήσουν από την κυβέρνηση την ισοπέδωση της χώρας, για να μάθουν οι “άτακτοι” Έλληνες να ψηφίζουν (και αυτό θα το απαγορέψουν με την πρώτη ευκαιρία) εναντίον των γερμανικών Μνημονίων.

Τα πράγματα είναι απλά: Εάν φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, μετά έχουν σειρά άλλες χώρες. Στο Βερολίνο το γνωρίζουν, το πρόβλημά τους είναι πως μπορούν να καταλήξουν σε συμβιβασμό αποφεύγοντας το “ρεζίλι” της υποχώρησης και χωρίς να ανοίξουν την “όρεξη” και σε άλλες υποφέρουσες χώρες. Οι “δημιουργικές ασάφειες” του Γ.Βαρουφάκη είχαν και έχουν αυτό τον σκοπό.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *