Λίστα χωρίς σκάνδαλο ! ! !

Ένας πρώην υπουργός καταθέτει ότι έχασε ένα CD που του έστειλε επίσημα το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών.

Ένας άλλος πρώην υπουργός δηλώνει ότι δεν μπορούσε να διερευνήσει μια λίστα που πιθανότατα περιέχει «μαύρο χρήμα» γιατί το υλικό αποκτήθηκε παράνομα.

Όλοι οι άλλοι πολιτικοί υποστηρίζουν ότι δεν έχουν ανοίξει το αρχείο και δεν ήξεραν τίποτα για την….
ύπαρξη της λίστας.

Δυο επικεφαλής του ΣΔΟΕ καταγγέλλουν ότι δεν πήραν εντολές να διερευνήσουν τα ονόματα στη λίστα.

Μια λίστα που έκανε βόλτες από υπεύθυνο σε υπεύθυνο και κανένας δεν ήθελε να την ανοίξει.

Ξαφνικά ένας δημοσιογράφος την ανοίγει και την δίνει στη δημοσιότητα. Ο δημοσιογράφος συλλαμβάνεται. Εκεί εφαρμόζεται άμεσα ο νόμος για την προστασία των προσωπικών δεδομένων που ξεχάστηκε σε τόσες άλλες περιπτώσεις ανθρώπων. Θυμάται κάνεις τις οροθετικές? Α ναι. Αυτές διαπομπεύτηκαν για την «προστασία» του κοινωνικού συνόλου είπαμε. Πόσοι άλλοι ακόμα που προ-καταδικαστηκαν πριν να φτάσουν σε δίκη? Έπρεπε, γιατί το σύστημα είχε ανάγκη λίγο θόρυβο, μερικά σκάνδαλα.

Θέλει ο πολιτικός να περάσει ένα δύσκολο νομοσχέδιο; Η λύση είναι ένα σκάνδαλο. Ο κοσμάκης θα στρέψει τα μάτια του στην είδηση και ο πολιτικός θα κάνει την δουλειά του.

Θέλει η αντιπολίτευση να ρίξει την κυβέρνηση; Η λύση είναι ένα σκάνδαλο. Φωτιά παίρνουν τα πληκτρολόγια για να θαμπώσουν τον κοσμάκη. Τρίβουν τα χέρια τους οι δημοσκοπικές εταιρίες που θα τους ζητάνε κάθε εβδομάδα και νέα έρευνα.

Μεγαλώσαμε μέσα στα «σκάνδαλα» αλλά τώρα που ήρθαν τα πραγματικά, τα καταστροφικά σκάνδαλα, η λέξη αυτή εξαφανίστηκε. Χαρακτηρίστηκε το PSI σκάνδαλο; Η λίστα Λαγκάρντ μήπως; Η απώλεια κάθε εργατικού δικαιώματος, το κόψιμο μισθών, το κόψιμο συντάξεων, ο διπλασιασμός της τιμής του πετρελαίου, η πλήρης μεταβολή του βιοτικού επιπέδου της χώρας προς το χειρότερο; Τα ονόμασε αυτά κάνεις σκάνδαλα;

Όχι, γιατί τον χαρακτηρισμό «σκάνδαλο» μπορούν στην πραγματικότητα να τον αποδώσουν σε μια υπόθεση μόνο οι πολιτικοί για να εξυπηρετήσουν την ατζέντα τους. Και το κάνουν αυτό με τα παπαγαλάκια τους.

Αν τώρα κάποιο παπαγαλάκι βγει από του κλουβί (ή ποτέ δεν θέλησε να γίνει παπαγαλάκι) θα βρουν τρόπο να το στριμώξουν.

Είναι σίγουροι ότι αφού φάγαμε το κουτόχορτο τόσα χρόνια θα συνεχίσουμε να το καταπίνουμε αδιαμαρτύρητα. Σε αυτό όμως μπορεί να κάνουν πια λάθος.

poor journalisto

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *