Αμετανόητος ο μακελάρης των φυλακών Μαλανδρίνου

Ψυχρός, χωρίς ίχνος μεταμέλειας εμφανίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα ο Αλβανός βαρυποινίτης Ιλία Καρέλι. Δεν βρήκε ούτε μια λέξη μετάνοιας για το αποτρόπαιο…

έγκλημα το οποίο διέπραξε σφάζοντας τον 46χρονο υπαρχιφύλακα, πατέρα δυο παιδιών, Γιώργο Τσιρώνη μέσα στη φυλακή του Μαλανδρίνου . Όταν ο εισαγγελέας της Άμφισσας τον ρώτησε «Γιατί το έκανες αυτό;», εκείνος χωρίς ίχνος δισταγμού απάντησε: «Γιατί εμένα μου στερήσατε δυο ζωές».

Οι ώρες περνούν και νέα στοιχεία για την στυγερή δολοφονία έρχονται στο φως. Ένας σωφρονιστικός υπάλληλος, κατέθεσε στο πλαίσιο της προανάκρισης ότι όλα έγιναν στις 12.10 το μεσημέρι της Τρίτης. Εκείνος βρισκόταν στον 1ο όροφο των κελιών της Β’ Πτέρυγας μαζί με 2 συναδέλφους του και έκλειναν στα κελιά. Ο άτυχος υπαρχιφύλακας ήταν στο ισόγειο μαζί με δυο υπαλλήλους. Άκουσα φωνές και βοήθεια και έτρεξα κάτω. Είδα τον Τσιρώνη αιμόφυρτο στο πάτωμα . Του έβαλα μια πετσέτα στο λαιμό και τον τραβήξαμε με έναν κρατούμενο στο διάδρομο. Ο δράστης μας έδωσε εκεί ένα σημείωμα , που ήταν γεμάτο αίματα», είπε στην κατάθεση του ο υπάλληλος.

Το σημείωμα σύμφωνα με άλλες περιγραφές το κρατούσε στα χέρια του ο άτυχος υπαρχιφύλακας. Του το είχε δώσει ο δράστη στην προσπάθεια του να τον αιφνιδιάσει λίγο πριν τον χτυπήσει πισώπλατα με αυτοσχέδιο μαχαίρι από το κάσωμα μιας πόρτας. Σε σημείωμα μεταξύ άλλων φέρεται να ανέφερε: «Δεν χορτάσατε τόσα χρόνια απ΄τη ζωή μου; Από το 1997 είμαι μέσα. Ακόμη συνεχίζεται και με κρατάτε. Γιατί δε με αφήσατε να βρω ζωντανή τη μάνα μου και να φτιάξω και γω μια οικογένεια; Τώρα αναγκαστικά πρέπει να πάρω μια ζωή από εσάς…».

Ο Ιλία Καρέλι μπήκε για πρώτη φορά στις ελληνικές φυλακές τον Οκτώβριο του 1997, για διακεκριμένη κλοπή . Η ποινή του κατά συγχώνευση στο δικαστήριο φτάνει τα 16 χρόνια και 5 μήνες. Τον Μάιο του 2006 αποφυλακίζεται με όρους λόγω έκτισης των 3/5 της ποινής του.

Τον Μάρτιο του 2007 μπαίνει και πάλι στη φυλακή για ανθρωποκτονία κατά συρροή κατά ενός ζευγαριού στο Νέο Ηράκλειο. Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών και 18 μήνες και στο Εφετείο σε 12 χρόνια και 9 μήνες ενώ του επιβλήθηκαν και 8 έτη για υπόθεση ναρκωτικών.

Έχοντας κατά συγχώνευση ποινή περίπου 20 ετών και 9 μηνών , ο Ιλία Καρέλι θεμελίωνε δικαίωμα για να ζητήσει την αποφυλάκιση του με όρους. Το αίτημα του, όμως, τον περασμένο Φεβρουάριο, απορρίφθηκε και έτσι ο αλβανός βαρυποινίτης δεν κατάφερε να δει τη μητέρα του πριν πεθάνει στην Ιταλία.

newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *