Μάθημα ..με ομπρέλες(Βίντεο)

“Έρανο” των κατοίκων μέσω του διαδικτύου για να μαζευτούν χρήματα!

Το πως βαδίζει τα τελευταία χρόνια ο δήμος Αγράφων φαίνεται και απο την….

κατάσταση των σχολείων του.
Σχολεία ακατάλληλα για μάθημα με τους μαθητές να ξεπαγιάζουν.
Για δεύτερη φορά επανερχόμαστε στο θέμα της κατάστασης του δημοτικού σχολείου Ραπτοπούλου Ευρυτανίας όπου τα νερά μπάζουν απο την οροφή του κτιρίου κάνοντας το μάθημα αδύνατο αλλά και επικίνδυνο αφού τα νερά πέφτουν πάνω στον ηλεκτρικό πίνακα.
Στο θέμα εκτός πολλών παρεμβάσεων με πρόσφατη της Κίνησης Πολιτών Αγράφων στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ,αναφέρθηκε και ο κ.Μάνεσης στην εκπομπή του για τα Άγραφα.
Δυστυχώς εως και σήμερα δεν ιδρώνει κανένος ανευθυνουπεύθυνου το αυτί ,πράγμα που έκανε του ίδιους τους κατοίκους του χωριού να βγούν στα ..κάγγελά αλλά και να κάνουν “έρανο” μέσω διαδικτύου για να μαζευτούν τα χρήματα.
Η κ.Μαρία ,κάτοικος του Ραπτόπουλο ,σε επικοινωνία που είχε με το PrasiaOnline,καταγγέλλει επικίνδυνη αδιαφορία απο τους υπεύθυνους του δήμου που μάλιστα είναι απο το χωριό τους και ζητά την άμεση λύση του προβλήματος…
“Τα παιδιά μας κινδυνεύουν απο την κατάσταση του σχολείου.Είναι όλοι τους ανίκανοι αλλά και
επικίνδυνοι οι του δήμου.Μην μιλάμε συνέχεια για έναν Τάτση(δήμαρχο Αγράφων) .Εδώ στο χωριό μας έχουμε δύο Αντιδημάρχους(Ζαχαράκη και Παπαδήμο) που μένουν μόλις λίγα μέτρα απο το σχολείο.Την κατάσταση αυτή την βλέπουν κάθε μέρα.Είναι ανίκανοι και ανευθυνοι για την θέση που κατέχουν αλλά και επικίνδυνοι για όλους εμάς.”;;
Θυμίζουμε ότι πριν κάποιους μήνες ψηφίστηκε ομόφωνα στο δημοτικό συμβούλιο Αγράφων
να γίνουν κατεπείγον ενέργειες για την αντικατάσταση της στέγης παίρνοντας τα ποσά της
κατασκευής από το αποθεματικό του Δήμου .
Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα.Και την Κυριακή που συζητήθηκε το θέμα μετά απο παρέμβαση της Κίνησης Πολιτών στο ΔΣ δεν πάρθηκε ουσιώδης απόφαση με το πρόβλημα να αυξάνεται.Μάλιστα όπως μάθαμε το σοβαρό αυτό θέμα για την υγεία των μαθητών συζητήθηκε μόλις….1 λεπτό με τους περισσότερους στην αίθουσα να έχουν σηκωθεί να φύγουν!!
Τα συμπεράσματα δικά σας..
Δείτε παρακάτω τι αναφέρουν οι κάτοικοι του χωριού σε ανακοινωση τους στο διαδύκτιο
“SOS!!! Το 2/θέσιο δημοτικό σχολείο χρειάζεται επειγόντως βοήθεια.
Το 2/θέσιο δημοτικό σχολείου Ραπτοπούλου είναι έτοιμο να καταρρεύσει, όταν βρέχει οι μαθητές κινδυνεύουν από ηλεκτροπληξία επειδή η διαλυμένη στέγη βάζει νερό ακριβώς πάνω από τον ηλεκτρικό πίνακα. Ένα ακόμη από τα προβλήματα του υπό κατάρρευση σχολείου είναι τα χαλασμένα παράθυρα που μπαίνει μέσα το κρύο.
Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε βοήθεια και σύντομα”.
Δείτε τι είπε η δασκάλα του σχολείου αλλά και τις “απαντήσεις” που έδωσε για το σοβαρό αυτό θέμα ο Αντιδήμαρχος Αγράφων Παναγιώτης Παπαδήμος στην τηλεόραση του alpha

Πηγή(PrasiaOnline): prasiaonline.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *