Μητσοτάκης: Δεν γίνεται μικρότερο κράτος χωρίς λιγότερους υπαλλήλους

Άθροιση δυνάμεων και μεγαλύτερη ταχύτητα σε ό,τι αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές με έμφαση στη μείωση της γραφειοκρατίας και το δραστικό περιορισμό του κράτους, ζήτησε o πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, κατά την
παρουσίαση του βιβλίου του ιδρύματος «Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης» με τίτλο: «Μπροστά από την εποχή της. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας 1990 – 1993».

 Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «με τους ρυθμούς που βαδίζουμε σήμερα η χώρα δεν θα βουλιάξει αλλά η ανάκαμψη θα αργήσει πολύ να έρθει. Χρειαζόμαστε λοιπόν μεγαλύτερη ταχύτητα, δεν έχουμε το δικαίωμα να χάσουμε ούτε μία μέρα. Χρειαζόμαστε άθροιση δυνάμεων και ένα ελάχιστο εθνικής ομοψυχίας.

 Πρέπει να δώσουμε τη μάχη μαζί, χωρίς αντεγκλήσεις, χωρίς να μας απασχολούν θέματα που δεν έχουν ουσία. Κινητοποιώντας όλες τις δυνάμεις του έθνους».

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι «είναι κρίσιμο να προχωρήσουν ταυτόχρονα ο δραστικός περιορισμός του κράτους και η μείωση της γραφειοκρατίας» για να συμπληρώσει πως «δεν είναι σοβαρό να λέμε ότι θα κάνουμε εξυγίανση του δημοσίου χωρίς να κάνουμε απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Δεν γίνεται μικρότερο κράτος χωρίς λιγότερους υπαλλήλους».

ethnos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *