Εισαγγελέας: “Να καταθέσει και ο Βενιζέλος στη δίκη Παπακωνσταντίνου”

Η γραμματέας του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, Σοφία Μπέλμπα είναι η δεύτερη  μάρτυρας της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας. Υπενθυμίζεται ότι την κλήτευση της κυρίας  Μπέλμπα αποφάσισε το Ειδικό
Δικαστήριο μετά από πρόταση της εισαγγελέως Ξένης Δημητρίου.

Η εξέταση της κυρίας Μπέλμπα  κρίθηκε απαραίτητη μετά την κατάθεση της πρώην συνεργάτιδας του Γιώργου Παπακωνσταντίνου,  Σοφίας Ρίτσου, η οποία ανέφερε ότι ο χρήστης υπολογιστή με τον κωδικό «Σοφία» που την 1η Οκτωβρίου του 2012 εμφανίζεται να διαβάζει μέρος της λίστας Λαγκάρντ, ήταν η γραμματεύς του κ. Βενιζέλου και όχι η ίδια η κυρία Ρίτσου, όπως είχε υποστηριχθεί αρχικά.

Η κυρία Μπέλμπα είναι γραμματέας του κ. Βενιζέλου από το 2005.

Όπως είπε η μάρτυς πράγματι είχε τον κωδικό πρόσβασης σε ηλεκτρονικό υπολογιστή «Σοφία». Κατά την παράδοση και παραλαβή του υπουργείου Οικονομικών που έγινε μεταξύ των κυρίων Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου, δεν παραδόθηκε κανένα CD ή στικάκι.

Τον Αύγουστό του 2011, είπε η μάρτυς, ήρθε ο  Ιωάννης Διώτης και έδωσε ένα στικάκι στον κ. Βενιζέλο και κάποιες σελίδες, χωρίς όμως εκείνη να γνωρίζει το περιεχόμενο του.

Το στικακι αυτό η κυρία Μπέλμπα το έβαλε σε ένα κουτί και το κλείδωσε σε ένα ντουλάπι των γραφείων του ΠΑΣΟΚ το οποίο ήταν ασφαλές.

‘Οταν έγινε ο θόρυβος ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από την μάρτυρα το επίμαχο στικάκι (2.10.2012). Η κυρία Μπέλμπα άνοιξε το στικάκι για να δει ότι είναι το συγκεκριμένο, ενώ το ανοιξε και πάλι για δεύτερη φορά πρίν το παραδώσει στον  κ. Βενιζέλο ο οποίος το έβαλε σε ένα φάκελο και τον έστειλε με αστυνομικό το επίμαχο στικάκι στον Μαξίμου.

Η μάρτυς διαβεβαίωσε ότι ο κ.Βενιζέλος δεν χειρίζεται ηλεκτρονικό υπολογιστή και δεν είχε καμία εικόνα του περιεχομένου του. Η μόνη που είχε δει το περιεχόμενο που είχε δει το στικάκι ήταν η ίδια.

Η εισαγγελέας της έδρας Ξένη Δημητρίου πρότεινε να κλητευθεί να καταθέσει ο πρώην αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Βενιζέλος, η διευθύντρια δημοσίων σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών που πήγε στο Παρίσι να φέρει το νέο CD με την επίμαχη λίστα  Σμαράγδα Πιτέμη, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος που πήρε το στικάκι  από τον τότε οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη και τον Χρίστο Αθανασίου.

Το δικαστήριο διέκοψε για αποφασίσει επί της πρότασης της εισαγγελέως.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *