ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Την αλήθεια για την…..

χρηματοδότηση και πράξεις για την ολοκλήρωση του νέου νοσοκομείου Χαλκίδας ζήτησε ο Κώστας Μαρκόπουλος στη Βουλή των Ελλήνων, κατά την συζήτηση επίκαιρης ερώτησης την οποία είχε καταθέσει με θέμα « Εξασφάλιση των απαιτούμενων οικονομικών πόρων για την ολοκλήρωση του νέου νοσοκομείου Χαλκίδας». Από τα 71 εκ. ευρώ που είναι αναγκαία για την ολοκλήρωση του νοσοκομείου έχουν εξασφαλιστεί τα 22 εκ. τα οποία έχουν σχεδόν απορροφηθεί. Εάν δεν εξασφαλιστεί η συνέχεια της χρηματοδότησης κινδυνεύουμε να μείνει ένα παρατημένο γιαπί όπως εγκαταλείφθηκαν οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις και να πάνε χαμένα και τα 22εκ.
Ο βουλευτής περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στην παροχή υγείας στο νομό Ευβοίας. Ανέφερε ότι άριστο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό καταβάλλουν μέγιστες προσπάθειες σε εγκαταστάσεις κάτω του μετρίου. Τα νοσοκομεία σε Κάρυστο και Κύμη καθώς και τα Κέντρα Υγείας του νομού υπολειτουργούν. Το ΕΚΑΒ καλύπτει μόνο το μισό νομό. Δεν είναι τυχαίο ότι το 47,5% των ασθενών του νομού μεταναστεύουν σε νοσοκομεία της Αθήνας.
Βορίδης, Μωραΐτης, Λυκουρέντζος από τη θέση του Υπουργού και ο Σίμος Κεδίκογλου από τη θέση Υφυπουργού του νομού μας, ο οποίος είχε εκδώσει και σχετικό δελτίο τύπου, έχουν δεσμευθεί κατά το παρελθόν για την εξεύρεση και συνέχιση της χρηματοδότησης έως την ολοκλήρωση του νέου νοσοκομείου, από το τομεακό του υπουργείου Υγείας ή το Π.Δ.Ε.
Ο υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας ανέφερε ότι το νέο νοσοκομείο Χαλκίδας αποτελεί έργο πρώτης προτεραιότητας, όμως δεν μπορεί να δώσει καμία δέσμευση για τη συνέχιση της χρηματοδότησης από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας. Γνωρίζει ότι από τα 22 εκ. ευρώ που είναι διαθέσιμα έχουν ήδη απορροφηθεί τα 17,5 εκ. Το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας, δεν υπάρχει! Απέκλεισε τις δύο πιθανές πηγές χρημάτων, το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας και το ΠΔΕ, λόγω έλλειψης χρημάτων. Η μόνη πηγή που απομένει είναι οι τέσσερεις αιτήσεις επιβεβαίωσης συνδρομής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη συνέχεια χρηματοδότησης του έργου, που έχουν γίνει έως τώρα, χωρίς να έχει ληφθεί απάντηση. Οι αιτήσεις και η παρακολούθηση του θέματος γίνεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Το Υπουργείο Υγείας νίπτει τας χείρας του!
Κλείνοντας ο κ. Μαρκόπουλος ζήτησε να ενημερωθούν και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης που εκλέγονται στην Εύβοια, ότι το τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει το έργο, ώστε να μην εκδίδουν δελτία τύπου και δίνουν φρούδες ελπίδες στους κατοίκους της Εύβοιας.
Επιπλέον τη δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο ο διοικητής του νοσοκομείου οφείλει να μην εμφανίζεται μόνο δύο φορές την εβδομάδα στο νοσοκομείο, να μην κάνει παράτυπες ενέργειες, να συνεργάζεται και να μεριμνά για την εύρυθμη λειτουργία όλων των δομών υγείας στο νομό.
Τέλος ο βουλευτής θεωρεί επιβεβλημένη και θα επιδιώξει την πραγματοποίηση της, μια συνάντηση όλων των βουλευτών του νομού με τον Υπουργό Υγείας, για να εκθέσουν και να συζητήσουν τα προβλήματα στο τομέα υγείας στο νομό και να αναζητήσουν λύσεις για αυτά. Δεσμεύτηκε ότι θα λάβει ο ίδιος την πρωτοβουλία.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *