Αλαβάνος: Δεν με πείθει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

«Η πολιτική που ακολουθεί ο κ. Σαμαράς, δηλαδή της υποταγής στις δεσμεύσεις της Τρόικας είναι καταστροφική. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ να κινηθεί…

στα ίδια πλαίσια αλλά πιο αγωνιστικά, δεν μας οδηγεί πουθενά. Είναι η ίδια πολιτική που ακολούθησε και η ΔΗΜΑΡ εντός της κυβέρνησης». Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος του «Σχεδίου Β’» Αλέκος Αλαβάνος μιλώντας στο ΣΚΑΪ και την εκπομπή LIVE με την Εύα Αντωνοπούλου.

Ερωτηθείς για το πρόγραμμα που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ, είπε ότι: «Στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η κεντρική ιδέα ότι μπορούμε να καταργήσουμε τα μνημόνια χωρίς να συγκρουστούμε με την Ευρωζώνη κι ότι μπορούμε να διαπραγματευτούμε και να χτυπήσουμε το χέρι στο τραπέζι. Εγώ λεω αυτά δεν γίνονται και έχουμε τα πρόσφατα παραδείγματα της Κύπρου και της Πορτογαλίας».

«Η μεγάλη πλειονότητα είναι αντίθετη με την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά δεν βλέπει διάθεση για εκλογές» υποστήριξε ο κ. Αλαβάνος προσθέτοντας, «δεν πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ίδιος με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά θα κινηθεί στα ίδια απαγορευτικά πλαίσια. Είναι ίδιος ο κ. Κουβέλης σε ιδέες, αντιλήψεις, με τον κ. Σαμαρά; Όχι. Αλλά κινήθηκε στο ίδιο πλαίσιο. Η προσπάθεια της ΔΗΜΑΡ να δώσει ένα φιλεργατικό ύφος κατέρρευσε εντελώς. Τώρα είμαστε σε φάση να δούμε έξω από τους κλειστούς ορίζοντες της Ευρωζώνης» είπε ο πρόεδρος του Σχεδίου Β΄. Υποστήριξε ότι έχουν γίνει σχεδιασμοί για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και επανέλαβε την άποψή του ότι πρέπει να πάμε σε εθνικό νόμισμα το οποίο όπως είπε θα τύχει της ανάλογης υποτίμησης.

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Θόδωρου Πάγκαλου ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τρομοκρατική οργάνωση», ο Αλέκος Αλαβάνος είπε «Δεν νομίζω ότι μπορούμε να πάρουμε σοβαρά τον Θόδωρο Πάγκαλο. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Είναι ύβρεις που δεν έχουν θέση στην πολιτική ζωή.

Για τις κινητοποιήσεις των ημερών ο κ. Αλαβάνος δήλωσε ότι «τις κινητοποιεί η ανασφάλεια των εργαζομένων και τα προβλήματα των οικογενειών τους. Είναι καλό να υπάρχει αλληλεγγύη όταν οι άνθρωποι βρίσκονται στα έσχατα όπως τώρα οι καθηγητές. Το πρόβλημα είναι ότι επικρατεί ηττοπάθεια και δεν υπάρχει συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, ενώ θα περίμενες να συμμετέχει όλη η Ελλάδα». Επανέλαβε την παλαιά προτροπή του να κατεβεί η κοινωνία σε μια αντίστοιχη πλατεία Ταχρίρ, όπως στην Αίγυπτο για την ανατροπή του καθεστώτος, αλλά αυτό, όπως είπε, δεν αρκεί γιατί πρέπει να γνωρίζεις ποιο δρόμο θα ακολουθήσεις μετά.

www.skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *