Σαμαράς: Αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες [εικόνες]

Αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες, για τους παραγωγικούς σκοπούς, μέσα στον επόμενο χρόνο, υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από ….

τη Μυτιλήνη, όπου πραγματοποίησε περιοδεία.

Μιλώντας σε κοινό αγροτών, ο πρωθυπουργός εξήγησε: «Ήδη προχωρούμε όλες τις προετοιμασίες, ώστε από την επόμενη χρονιά να λειτουργήσει η κάρτα πετρελαίου των αγροτών. Παλιά μου δέσμευση, που χρειάστηκε χρόνο για να υλοποιηθεί. Αλλά τώρα βρισκόμαστε πια στην τελική ευθεία. Όλοι οι αγρότες θα έχουν καταγεγραμμένα τα αγροτικά μηχανήματά τους και τις καλλιεργητικές τους ανάγκες. Και θα παίρνουν αυτόματα αφορολόγητο πετρέλαιο, για τους παραγωγικούς σκοπούς που απασχολούν τα μηχανήματά τους».

Ο πρωθυπουργός, όμως, υποσχέθηκε και πιο άμεσες ενισχύσεις, που σχετίζονται με το κόστος εργασίας. Συγκεκριμένα, ανέφερε:

– Μειώνουμε το κόστος που πληρώνουμε σήμερα στους μετανάστες εργάτες, δηλαδή τους ξένους εργάτες που απασχολούνται νόμιμα σε αγροτικές εργασίας ως εποχιακοί.

– Μειώνεται πολύ κάτω από το μισό, το κόστος της βίζας που πληρώνουν στα ελληνικά προξενεία του εξωτερικού.

– Μειώνεται πολύ η ασφάλισή τους. Στην αρχή στα δύο τρίτα και λίγο αργότερα κάτω από το μισό. Δηλαδή, τελικά θα ασφαλίζονται μόνο για υγεία, όχι για σύνταξη!

– Και τέλος, δημιουργείται μια ευελιξία, ώστε να καταβάλλονται εισφορές για τα πραγματικά μεροκάματά τους. Κι όχι προκαταβολικά για τρεις μήνες, όσο κι αν δουλέψουν στο μεταξύ.

Συμπλήρωσε ότι αυτά θα γίνουν άμεσα. «Στις επόμενες εβδομάδες βγαίνουν οι διοικητικές αποφάσεις που χρειάζονται. Και ολοκληρώνονται με την κύρωση της νέας κοινοτικής οδηγίας ως τα τέλη Ιουνίου. Από την 1η Ιουλίου το κόστος των νόμιμων ξένων εποχιακών εργατών πέφτει πολύ κάτω από το μισό» υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του ανέφερε πως «ό,τι δεν έγινε για την πρωτογενή παραγωγή στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες -ό,τι έγινε παντού αλλού στην Ευρώπη και στον κόσμο- θα γίνει τώρα και στη χώρα μας. Κι όση απόσταση χάσαμε, θα την καλύψουμε τρέχοντας! Κι αν μείναμε απελπιστικά πίσω όλα αυτά τα χρόνια, σε λίγο δεν θα υστερούμε από κανένα».

Συνέχισε, λέγοντας ότι η ελληνική φύση έχει αληθινούς θησαυρούς: «Θα τους αναδείξουμε, θα τους καλλιεργήσουμε, θα τους προωθήσουμε στις ξένες αγορές. Αυτό είναι βασικός πυλώνας του εθνικού σχεδίου ανάπτυξης από δω και μπρός. Για να γίνει αυτό, πρέπει τα ελληνικά προϊόντα να γίνουν αληθινά ανταγωνιστικά. Να αναδείξουν όλα τα πλεονεκτήματα ποιότητας που έχουν».

«Κι ακόμα» είπε «να μειωθεί το κόστος του παραγωγού! Που τώρα είναι πολύ υψηλό. Εκεί θα δώσουμε τη μάχη. Δεν είναι εύκολο. Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα με τη μία…».

«Αλλά θα δώσουμε τη μάχη σε όλα τα μέτωπα» συνέχισε. «Στο εργασιακό κόστος. Στο ασφαλιστικό κόστος. Στο κόστος ενέργειας -πετρέλαιο και ηλεκτρικό. Και στη διαχείριση του νερού. Όλα αυτά είναι ήδη ενταγμένα στο μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό μας για τα τρία-τέσσερα επόμενα χρόνια».

Και έκλεισε, λέγοντας ότι «έτσι προχωράμε: Με σταθερά βήματα μπροστά».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *