Τρία εκ. Ελληνες είναι ανασφάλιστοι και δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια Έλληνες πολίτες είναι σήμερα ανασφάλιστοι, που σημαίνει ότι …
δε διαθέτουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σύμφωνα με στοιχεία που αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Healthworld.

Ο κ. Κοντός ανέφερε στην ομιλία του στο 12ο Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, με θέμα «Από το Μνημόνιο στη συγκρότηση του υγειονομικού τομέα», ότι ο ΕΟΠΥΥ εξυπηρετεί σήμερα 6.171.000 πολίτες με ασφαλιστική ικανότητα, ενώ οι ανασφάλιστοι ανέρχονται στους 3.068.000.

Ωστόσο, ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει πολλούς από τα 3.300.000 εκατομμύρια πολίτες, όπως εμπόρους που έχουν κλείσει τα καταστήματά τους ή οικοδόμους που δε βρίσκουν πια μεροκάματα, οι οποίοι φέρονται να μην έχουν κανένα ασφαλιστικό δικαίωμα.

Ωστόσο, ανάμεσά τους πιθανότατα υπάρχουν κάποιοι που είναι εγγεγραμμένοι σε δύο Ταμεία ή έχουν αλλάξει κάποια στιγμή ασφαλιστικό φορέα. Σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός των 3.000.000 ανασφάλιστων πολιτών φαίνεται πως είναι κατώτερος από τον πραγματικό αριθμό, με κάποιους ειδικούς να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο αυτός να αγγίζει και τα 4.000.000.

iefimerida.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *