Τι θα έχει το «μενού»;

Στο αυριανό γεύμα εργασίας Σαμαρά – Μέρκελ Ο Πρωθυπουργός θα «σερβίρει» στην Α. Μέρκελ την πορεία των διαπραγματεύσεων…

με την τρόικα αλλά και τις πιέσεις που δέχεται η ελληνική πλευρά να λάβει νέα μέτρα την στιγμή που όλοι οι οικονομικοί δείκτες δείχνουν την σταδιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Πάντως, μια ημέρα πριν την συνάντηση, η Γερμανία στήριξε επισήμως τις προσπάθειες τόσο της κυβέρνησης όσο και των Ελλήνων πολιτών. Ωστόσο, για πρώτη φορά παραδέχονται ότι έχουν γίνει λάθη από την πλευρά της τρόικας.

Ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε Μάρτιν Κοτχάους σε δήλωσή του έκανε λόγο για διορθώσεις. «Για την Ελλάδα χρειάστηκε να γίνει διόρθωση στο πρώτο πρόγραμμα αφού βαδίζαμε σε αχαρτογράφητα εδάφη. Δεν υπάρχει προηγούμενη εμπειρία. Αλλά έγιναν και λάθη στην Ελλάδα, έγιναν καθυστερήσεις» είπε χαρακτηριστικά.

.«Πάντα επιμέναμε η Ελλάδα να αποδεικνύει αξιοπιστία στην εφαρμογή του προγράμματος και ότι τότε βεβαίως σε αυτό θα “σταθεί απέναντι” η αξιοπιστία των ευρωπαίων εταίρων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι από την συνάντηση «αυτό που μπορεί κανείς να περιμένει είναι ότι η Καγκελάριος θα ακούσει με μεγάλο ενδιαφέρον πώς ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει την κατάσταση στην χώρα του και την εφαρμογή των συμφωνηθέντων».

Παράλληλα ο Στέφεν Ζάιμπερτ σημείωσε ότι η Ελλάδα πετυχαίνει τις πρώτες της επιτυχίες.

«Θέλω για άλλη μια φορά να επισημάνω, σε περίπτωση που υπάρχουν λανθασμένες προσδοκίες, ότι η συνάντηση δεν είναι μια συνάντηση για διαπραγματεύσεις. Η τρόικα είναι αυτή η οποία κάθε φορά ελέγχει πώς προχωρά η εφαρμογή των συμφωνηθέντων από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτό δεν είναι διμερές θέμα κάποιων εθνικών κυβερνήσεων. Εμείς θεωρούμε τον εαυτό μας πολύ στενό εταίρο των Ελλήνων σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο.»

axiaplus.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *