Γονείς ΠΡΟΣΟΧΗ! Αστυνομία: Κύμα απαγωγών στην Ελλάδα

Η οικονομική κρίση “έφερε” αύξηση απαγωγών με θύματα ανθρώπους της μεσαίας τάξης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, υπάρχει επίσημη προειδοποίση της ΕΛ.ΑΣ για αύξηση των περιπτώσεων απαγωγών στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο.

Μέχρι και πριν δυο χρόνια στην Ελλάδα δεν καταγράφονταν πολλά περιστατικά απαγωγών. Τα θύματα ήταν συνήθως Έλληνες…
κροίσοι και οι απαγωγείς ήταν οργανωμένες εγκληματικές ομάδες που ζητούσαν ως αντάλλαγμα λύτρα ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απαγωγή του εφοπλιστή κ. Περικλή Παναγόπουλου.

Η οικονομική κρίση όμως που βιώνει η χώρα συνέβαλε στην αύξηση των απαγωγών ενώ στο στόχαστρο μπαίνουν πλέον άνθρωποι της μεσαίας τάξης. Οι απαγωγείς που πλέον είναι συμμορίες, δεν ζητούν ως λύτρα εκατομμύρια ευρώ αλλά κάποιες χιλιάδες ευρώ στις περισσότερες περιπτώσεις για να κλείσουν “τρύπες” και να ζήσουν καλύτερα. Διαφέρει δηλαδή τόσο το προφιλ των απαγωγέων όσο και το προφίλ των θυμάτων.

‘Ετσι από την απαγωγή του κ. Παναγόπουλου περάσαμε σε αυτή του 26χρονου φοιτητή Μάριου Παπαγεωργίου. Τον τελευταίο χρόνο έχουν καταγραφεί έξι περιπτώσεις απαγωγών “χαμηλού προφίλ”, ενώ την Αστυνομία απασχολεί ιδιαίτερα και η συμμορία που απαγάγει κοσμηματοπώλες και ζητάει λύτρα σε χρυσό από τις οικογένειες των θυμάτων.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων απαγωγών “χαμηλού προφίλ” είναι εκτός από την περίπτωση του 26χρονου Μάριου, η απαγωγή που σημειώθηκε το Σεπτέμβριο του 2011. Τρεις πιτσαδόροι αλβανικής καταγωγής από τα Γιάννενα λόγω κρίσης έγιναν απαγωγείς κι έβαλαν στο μάτι την κόρη του Δημάρχου Σοφία Γκόντα. Επίσης η απαγωγή του 15χρονου γιου τραπεζικού από τη Χαλκίδα τον περασμένο Ιούλιο.

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ δηλώνει με νόημα “Στις απαγωγές η Ελλάδα θυμίζει πλέον χώρα της Λατινικής Αμερικής”.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *