Τελευταία Νέα

Έλλειμμα αντί για πλεόνασμα προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Του Σωτήρη Μεταξά

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ήταν από τα πρώτα πανεπιστήμια της χώρας που μετά από έντονο προβληματισμό παρέδωσε τελικά τη λίστα με την αξιολόγηση του διοικητικού του προσωπικού στο υπουργείο Παιδείας. Ωστόσο από την…..
ανάλυση του καταλόγου με τα ονόματα του προσωπικού αντί για πλεόνασμα προκύπτει έλλειμμα.

Ουσιαστικά η πρυτανεία έκανε αποδεκτό το αίτημα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, μόνο που τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την εξέταση του φακέλου είναι εκ διαμέτρου αντίθετα από τις … προσδοκίες της κυβέρνησης. Μάλιστα, το φαινόμενο δεν εντοπίζεται μονάχα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης αλλά και σε άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας που δήλωσαν έλλειμμα αντί του εκτιμώμενου από το υπουργείο πλεονάσματος.
Να σημειωθεί ότι τα υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρέλαβαν τα ονόματα του διοικητικού προσωπικού των πανεπιστημίων, καθώς προγραμματίζουν να οριστικοποιηθεί η λίστα των 12.500 δημόσιων υπαλλήλων που εντάσσονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας πριν την έλευση του υψηλόβαθμου κλιμακίου της τρόικα.

Με το δεδομένο ότι προέκυψαν περισσότερα “ελλείμματα” παρά πλεονάζον προσωπικό, το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται να καταρτίσει νέα λίστα με βάση συγκεκριμένους ποιοτικούς δείκτες αξιολόγησης, προκειμένου να συμπληρωθεί η λίστα των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων ούτως ώστε να αποφευχθούν τα οριζόντια μέτρα περικοπής προσωπικού.

http://www.prismanews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *