Τελευταία Νέα

Πάλι πνίγηκε η Αθήνα από την αιθαλομίχλη – Δεν σταμάτησαν να καπνίζουν τα τζάκια

Αιθαλομίχλη – δηλητήριο σκέπασε τον ουρανό της Αθήνας το Σαββατοκύριακο με τα μικροσωματίδια να «χτύπησαν» τα όρια συναγερμού, αφού…

η τοξικότητα τους έφτασαν τέσσερις φορές πάνω από το όριο της ΕΕ. Μάλιστα τα υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έκαναν έκκληση προς τους πολίτες «να περιορίσουν κατά το δυνατό την άσκοπη χρήση τζακιών», προκειμένου να συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και παιδιά θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους. 
Επίσης αναφέρει ότι άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου τους, ενώ για τους άνω των 65 ετών ζητείται να περιορίσουν τη σωματική τους δραστηριότητα». 
«Η Γενική Γραματεία Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου συστηματικά και θα ενημερώνει τους πολίτες», καταλήγει η ανακοίνωση.  
iefimerida.gr 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *