Αναβάλλεται το διάγγελμα, «εμπλοκή» με Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Αναβλήθηκε τελικά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα που όλοι περίμεναν με σκοπό να γίνει γνωστό το όνομα που προτείνει η κυβέρνηση για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας…
Για τον λόγο αυτό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακκελαρίδης με μια λιτή ανακοίνωση ενημέρωσε το κοινό για τα τελευταία δρώμενα και τις επαφές του πρωθυπουργό ενόψει της αυριανής κρίσιμης διαπραγμάτευσης στο Eurogroup. Αναφορικά με την υποψηφιότητα του ΠτΔ, οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν την Τρίτη. Ωστόσο καλά πληοφορημένες πηγές αναφέρουν πως υπήρξε σθεναρή αντίσταση από το εσωτερικό αναφορικά με το “φαβορί” ως τώρα που ακούει στο όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Έντονες ήταν οι διεργασίες σε όλα τα επίπεδα από νωρίς σήμερα καθώς το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασαν τόσο ο Πάνος Καμμένος όσο και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης που έχει εκφράσει τις θέσεις του “αριστερού ρεύματος” για μια άλλη προσωπικότητα από το χώρο της Κεντροαριστεράς.

Όπως ήταν γνωστό, υπήρξαν αρκετές αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρωθυπουργό να έχει κατ’ιδίαν συνάντηση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος είχε αντιπροτείνει πρόσωπα γνωστά από το χώρο της Κεντροαριστεράς, όπως τον Μανώλη Δρεττάκη και την συγγραφέα Ιωάννα Καρυστιάνη. Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα είχε και ο Υπ. Αμύνας και Πάνος Καμμένος. Οταν βγήκε από την συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους «αν θα έχουμε πρόεδρο: «Θα τα πεί όλα ο Πρωθυπουργός σε λίγο» απάντησε. Οταν ρωτήθηκε αν θα έχει ανατροπή η υπόθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας απάντησε «δεν νομίζω» και πρόσθεσε: «Ολα θα πάνε καλά, θα τα πει όλα ο Πρωθυπουργός». Τελικά όμως, δεν βρέθηκε η “χρυσή τομή” για τον ΠτΔ, την ώρα που το κυβερνητικό επιτελείο ρίχνεται στη μάχη του Eurogroup

Από τη πλευρά του κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup και συγκεκριμένα την Τρίτη, όταν θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με την προετοιμασία της κυβέρνησης για την αυριανή διαπραγμάτευση είπε ότι ο Πρωθυπουργός είχε από το πρωί σε συνεχείς συνομιλίες με αξιωματούχους της Ε.Ε. και στελέχη της κυβέρνησης.

Γνωστοποίησε ακόμη ότι το απόγευμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Υπενθυμίζεται εδώ πως ο ισχυρός άντρας της Κομισιόν με παλαιότερες δηλώσεις του έδειχνε πως ήθελε να διατηρηθούν οι ισορροπίες αναφορικά με τους Επίτροπους και συγκεκριμένα η αναλογία μεταξύ αυτών που προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τους Σοσιαλδημοκράτες και η φυγή Αβραμόπουλου δημιουργεί νέα προβλήματα προς επίλυση.

sofokleousin.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *