Κινητοποιήσεις με απουσίες και γκρίνιες για τους Επαγγελματοβιοτέχνες

Μετ’εμποδίων πραγματοποιήθηκε σήμερα η σύσκεψη που είχε προαναγγείλει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) αναφορικά με το…
σοβαρότατο πρόβλημα που αφορά τις οφειλές στον Οργανισμο Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Ειδικότερα, πάρα το γεγονός ότι η ΟΕΒΕΝΗ είχε εξαγγείλει αποκλεισμό του καταστήματος του ΟΑΕΕ, λόγω απεργίας του προσωπικού του οργανισμού θεώρησε καλύτερο από το να αποκλείσει ένα άδειο κτήριο, να προχωρήσει σε σύσκεψη αλλά και να επισπεύσει τις νομικές διαδικασίες κατά του ΟΑΕΕ.
Το θεωρήσαμε άτοπο να αποκλείσουμε τα γραφεία του ΟΑΕΕ από την στιγμή που οι εργαζόμενοι του πραγματοποιούσαν απεργία, ανέφερε χαρακτηριστικά στο Prismanews.gr ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ, Γιώργος Χατζηδάκης, τονίζοντας Δεν ήταν ούτε συνδικαλιστικά ούτε ανθρώπινα σωστό να διαμαρτυρηθούμε σε ένα άδειο κτήριο, γι αυτό και αποφασίσαμε αντί για τον αποκλεισμό να προχωρήσουμε σε σύσκεψη με τη νομική σύμβουλο της Ομοσπονδίας προκειμένου να καταθέσουμε ασφαλιστικά μέτρα κατά του ΟΑΕΕ.
Παράλληλα με την σύσκεψη, τα μέλη της ομοσπονδίας και των σωματίων επέδωσαν και αντίστοιχό ψήφισμα το οποίο τοιχοκόλλησαν και στα 3 γραφεία του οργανισμού ασφάλισης στο Ηράκλειο ενώ το ψήφισμα παρέδωσαν και στον Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γιώργο Δεικτάκη. Μετά την σύσκεψη του είχαμε, μεταβήκαμε στην Αποκεντρωμένη διοίκηση, όπου παραδώσαμε στον κ.Δεικτάκη το ψήφισμα ενώ λίγο αργότερα έξω από τα γραφεία της ομοσπονδίας μας προχωρήσαμε σε συμβολικό κάψιμο ειδοποιητηρίων του ΟΑΕΕ.

Ανακοίνωση ΠΑΣΕΒΕ
Στα πλαίσια της σημερινής πανελλαδικής κινητοποίησης των επαγγελματιών, βιοτεχνών, έμπορων, αυτοκινητιστών, που είχε αποφασίσει η ΓΣΕΕΒΕ, μέλη της ΠΑΣΕΒΕ, εκλεγμένοι σε σωματεία, και αρκετοί αυτοαπασχολούμενοι συμμετείχαν στην συγκέντρωση που έγινε δίπλα στην Κεντρική Αγορά του Ηρακλείου στις 7 το πρωί.
Δια της απουσίας τους έλαμψαν η ΟΕΒΕΝΗ και η πλειοψηφία του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου. Να σημειωθεί ότι ενώ την προηγούμενη Δευτέρα η Ομοσπονδία του νομού που καλύπτει 43 σωματεία, είχε αποφασίσει μετά από παρέμβαση των δυνάμεων της ΠΑΣΕΒΕ να συμμετάσχει στην κινητοποίηση, την τελευταία στιγμή την ματαίωσε με πρόσχημα την απεργία των υπαλλήλων του ΟΑΕΕ, αποκαλύπτοντας για ακόμη μια φορά τον υπονομευτικό της ρόλο σε βάρος των συμφερόντων των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ. Την ίδια τακτική ακολούθησε και ο ΕΣΗ.” αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΣΕΒΕ.
Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ μάλιστα αναφορικά με την συγκεκριμένη ανακοίνωση αναφέρει, Ο καθένας κρίνεται βάση των πεπραγμένων του, τόσο από τα μέλη του όσο και από το σύνολο της κοινωνίας. Την ίδια ώρα αναφορικά με τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου, που ενώ αρχικά ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στη κινητοποίηση με κλείσιμο των καταστημάτων για μια ώρα το πρωί στην συνέχεια και ενώ έμαθε για την απεργία απέσυρε την συμμετοχή του δήλωσε, Ο καθένας κρίνεται για τις πράξεις του.

prismanews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *