Μέλη της «Πατριωτικής Κίνησης» τραυμάτισαν αστυνομικό στο Παρανέστι Δράμας

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και κατοίκων στη περιοχή Παρανέστι Δράμας που διαμαρτύρονται για την αιφνιδιαστική, όπως λένε, μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο κράτησης μεταναστών.

Ένα μέρος των συγκεντρωμένων, σύμφωνα με την Αστυνομία, επιχείρησε να….
«εισβάλει» στο στρατόπεδο και οι αστυνομικοί τους εμπόδισαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών. Από την πλευρά τους οι κάτοικοι, ανάμεσα στους οποίους όπως αναφέρουν μαρτυρίες ήταν μέλη ακροδεξιών οργανώσεων και πιο συγκεκριμένα της Πατριωτικής Κίνησης Δράμας, πετούσαν πέτρες και ξύλα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι αξιωματικός της ΕΛΑΣ.
Αναστάτωση προκλήθηκε όταν κάποιος με πιστόλι, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, από το μπαλκόνι οικίας πυροβόλησε δυο φορές κατά των αστυνομικών χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς ενώ στην επιχείρηση αφοπλισμού του πυροβόλησε και άλλες φορές στον αέρα. Στη συνέχεια οι κάτοικοι επέστρεψαν στο χωριό και τα πνεύματα ηρέμησαν.
Στο στρατόπεδο μεταφέρθηκαν την Παρασκευή 150 μετανάστες που έως τότε βρίσκονταν στην Σχολή της ΕΛΑΣ στην Κομοτηνή προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων.

http://piazzadelpopolo.blogspot.gr/2

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *