ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ ΕΚΒΑΤΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Αφού δεν βρήκαν τι άλλο να κάνουν για να διοργανώσουν φιέστες οι εθνοφυλετιστές της Μόσχας, τώρα ανακάλυψαν τα 60χρονα της σύστασης του Τμήματος επί των εξωτερικών υποθέσεων του Πατριαρχείου Ρωσίας.!!!

BIRTHDAYS! ANNIVERSARIES! THANKSGIVINGS!

Θαυμάσια.! Βρήκαμε αφορμή για….
φιέστες και anniversaries!

Τα birthdays καθιερώθηκαν για τα καλά σε πολλές Ορθόδοξες Εκκλησίες, ενώ τα διάφορα anniversaries δίνουν και παίρνουν. Τώρα το μόνο που έμεινε να γιορταστεί είναι και το Thanksgivings! Μην παραξενευτείτε αν το δείτε κι αυτό να γιορτάζεται σε κάποια στιγμή με πολυαρχιερατικά συλλείτουργα με diamond rings over glass of champagne ή τέλος πάντων γεύματος γαλοπούλας εν μέσω Σαρακοστής των Χριστουγέννων.

THANKSGIVINGS ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Αυτό φυσικά γίνεται σε κάποιο βαθμό στην Εκκλησία της Αμερικής, αλλά τέλος πάντων εδώ βρήκαν ένα έθιμο που προσπαθούν να ορθοδοξοποιήσουν. Και αυτό φυσικά δεν είναι κακό αρκεί να μη γίνεται κατάλυση τη Σαρακοστή των Χριστουγέννων.

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Αυτό που ενοχλεί με τους πανηγυρισμούς του Πατριαρχείου Ρωσίας δεν είναι τόσο τα αυτολιβανίσματα του Μακαριότατου Μόσχας και του Σεβασμιότατου Βολοκολάμσκ όσον το γεγονός ότι εισάγουν την εκκοσμίκευση από ακόμη ένα δίαυλο στην Εκκλησία.

ΑΠΟΜΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ

Τι θα πει Tμήμα εξωτερικών υποθέσεων; Γιατί όχι συνοδική επιτροπή για τους Διαλόγους και τις Διορθόδοξες σχέσεις;

Το Τμήμα εξωτερικών υποθέσεων του Πατριαρχείου Ρωσίας δεν είναι τίποτα άλλο παρά απομίμηση του υπουργείου εξωτερικών του κράτους του Βατικανού.!

Αφήνω ότι θεσμοθετήθηκε επί κομμουνιστικού καθεστώτος.!

Αντί να γιορτάζουν με φιέστες τα 60χρονα του θα ήταν πολύ καλύτερα να καταργούσαν το Τμήμα και το θεσμό του τιτουλάριου Μητροπολίτη που είναι επικεφαλής του Τμήματος.

ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΙΤΟΥΛΑΡΙΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ;

Στο Σεβασμιότατο Βολοκολάσκ ας ανατεθεί η διαποίμανση συγκεκριμένης Μητρόπολης για να ποιμαίνει.

Ο θεσμός των τιτουλάρων επισκόπων είναι αντικανονικός, αλλά τον ανέχεται η Εκκλησία για ορισμένες εμπερίστατες Εκκλησίες, όπως είναι τα Πατριαρχεία Κωνσταντινουπόλεως και Ιεροσολύμων.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΚΒΑΤΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Τι δουλειά έχει όμως το Πατριαρχείο Ρωσίας με τους 160 εκατομμύρια πιστούς να έχει τιτουλάριους επισκόπους και “Τμήματα” που παραπέμπουν στην οργάνωση του θεσμού του Βατικανού και που θυμίζουν αναπόφευκτα τη συνεχή προσπάθεια μετατροπής του Πατριαρχείου Ρωσίας σε Βατικανό της Ορθοδοξίας;

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *