Μόνη « αμαρτία» η άγνοια!

Αδερφέ , δε φταις εσύ! Εσύ περπάτησες στο δρόμο που σου έδειξαν οι σκοταδιστές «ταγοί» σου, οι « τηλεαστέρες» του εύκολου και του φτηνού «θεάματος» της βαρβαρότητας! Πείστηκες πως όλα τα προβλήματα σου λύνονται με την ανάθεση, με….
μια σου ψήφο στο «λιγότερο κακό» κόμμα ή σε αυτό
που οι «μάγοι» της τηλεθέασης παρουσίαζαν ως «αντίπαλο δέος»!Ό,τι κι αν ψήφιζες το ίδιο «θηρίο» έβγαινε, κι είναι ανώφελο να νιώθεις ένοχος! Σ’ έπειθαν κιόλας πως έχεις «δημοκρατία»! «Δημοκρατία» λέγανε την πιο τυραννική εξουσιοκρατία των ολίγων! Δεν υπήρχε καμιά περίπτωση να γλιτώσεις,γιατί απλά το θεσμικό πλαίσιο της κλεπτοκρατίας και της κομματοκρατίας είχε στηθεί έτσι,ώστε να«τρέφει» τυράννους και να διαλύει την κοινωνική συνοχή!Ποτέ δε μέτρησε η λαική βούληση,καθώς η μιντιακή δικτατορία τη «διαμόρφωνε»,την καθοδηγούσε,σύμφωνα με τα συμφέροντα των «ισχυρών»!Ποτέ αυτή η χώρα δεν ανάσανε και δεν ελευθερώθηκε!Μόνο «κακοποιούσε»,διέλυε και «βίαζε»την Ελληνική συνείδηση μέχρις εσχάτων!

Τώρα όμως που όλοι «ματώνουμε»κι όλη η πλάνη, η απάτη ξεδιπλώνεται,τι κάνουμε;Η πατρίδα μας χρειάζεται νέο δίκαιο και «ανάταξη»από μηδενική βάση!Φτάνει όλοι μαζί -ό,τι κι αν πιστεύουμε ιδεολογικά-να αποφασίσουμε να τη σώσουμε με τις δικές μας δυνάμεις, ως απλοί πολίτες,που το «κοινό τους σπίτι»νοιάζονται και «στρατεύονται»να σώσουν!Μια κουβέντα θα μου πεις είναι κι αυτή…Δεν είναι εύκολο να ξεπεράσουμε τα σύνδρομα του φιλοτομαρισμού,τον εσωτερικό κατακερματισμό,την διαχωριστική «λογική»,που μας «πέρασαν»!Θέλει αρετή διάκρισης ,ανδρείας και εσωτερική βάσανο υπέρβασης όλου του άρρωστου «εγώ»,που καλλιέργησαν χρόνια,για να «φυλακίσουν»συνολικά την ύπαρξή μας και να μας κάνουνε εχθρούς του ίδιου του εαυτού μας!

Κι όμως,όσο κι αν μας πρόδωσαν ,κι αν μας εκμαύλισαν,το φιλότιμο κι η Ελληνική ψυχή μπορεί να μας δυναμώσει και να μας ενώσει,φτάνει μέσα μας βαθιά να ανακαλύψουμε και να πιστέψουμε σε εμάς .Οι πάτρονές των δοσίλογων είναι αυτοί που σφάζουν ανθρώπους, διαλύουν χώρες,ισοπεδώνουν ζωές!Είναι οι νέοι ναζιστές και τρομοκράτες,που θέλουν να σβήσουν από το χάρτη τους λαούς,τα έθνη, σκορπώντας το τρόμο και τον θάνατο!Τι σχέση έχουμε εμείς με αυτά τα ανθρωποειδή,που ξερνάνε τη βαρβαρότητα και το θάνατο;Τι σχέση έχει η δική μας πνευματική παρακαταθήκη με τους φασίστες και τους ναζί της Ευρώπης;Γιατί αρνηθήκαμε τη δική μας ταυτότητα και καταδεχτήκαμε να γίνουμε ουραγοί και πιόνια των πιο αιμοσταγών και διεστραμμένων δολοφόνων του πλανήτη;Όλο το πολιτικό προσωπικό αυτούς υπηρετεί τόσα χρόνια, χωρίς καν να μας ρωτήσει-κι εμείς ακόμα ψάχνουμε τη «σωτηρία»από αυτό; Τώρα,ενώ έχουμε επίγνωση του πού μας πάνε,τι κάνουμε,για να μη γίνουμε κι εμείς Ουκρανία ή Συρία; Απλά αποστρέφουμε το πρόσωπό μας,εθελοτυφλούμε χωρίς τίποτα να κάνουμε επί της ουσίας,για να σωθούμε με τις δικές μας δυνάμεις;Πότε θα αναλάβουμε την ευθύνη του αληθινού μας χρέους,που είναι η σωτηρία της πατρίδας και της προοπτικής της για τα παιδιά μας;

Μας γέλασαν με «παραμύθια» κι εμείς τους «τρέφαμε» με τον κόπο και το αίμα μας,για να μας σφάζουν!Τα εγκληματικά «εργαλεία» των αφεντικών τους είναι το παράνομο χρέος των τοκογλύφων και το ευρώ τους ,κι εμείς ως άνθρωποι πια δεν μετράμε,αλλά μόνο ως αριθμοί ! Μας εκβιάζουν με το δικό τους «μονοπώλιο», την έκδοση χρήματος και το χρέος, που εκφράζει σχέσεις κυριαρχίας και λεηλασίας των λαών!Μόνο ο λαός δεν δημιούργησε

το χρέος κι ούτε ποτέ επωφελήθηκε από αυτό! Και τώρα με το αίμα μας και τις ζωές των παιδιών μας καλούμαστε να πληρώσουμε ένα άγριο κερδοσκοπικό «παιχνίδι»!

Πότε στην ιστορία έγιναν ανατροπές από « τα πάνω»; Πώς είναι δυνατόν ποτέ σε συνθήκες ευρωφασισμού και κατοχής της χώρας να «σωθούμε» με εκλογές; Μήπως δε θέλουμε ακόμα να δούμε την αλήθεια, που μας «ξεβολεύει» ή δεν είμαστε αρκετά γενναίοι γι’ αυτό; ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ !

Τι τον κάνουμε όμως τον μόνο μας αληθινό εχθρό, που είναι ο κακός μας εαυτός-εκτός από τον κακό μας τον καιρό ;Αυτόν τον «πρώην» βολεμένο ψεύτη, που μας πρόδωσε με τις επιλογές του ,που παρέδιδε τη ζωή του σε κούφια λόγια και ανεχόταν τις πράξεις ανομίας και παραλυσίας –κάνοντάς τες σ’ ένα βαθμό κι ο ίδιος; Τώρα που «θυσιαστήριο» γίναμε των πιο στυγνών κερδοσκοπικών συμφερόντων, δε μένει πια καιρός για παραμυθίες και ψέματα! Συνηθίσαμε να ακούμε συνθηματικό λόγο,που μας χάιδευε τα αυτιά, να μπαίνουμε στα «καλούπια», που μας «στήνανε» και να βαυκαλιζόμαστε με την ιδέα ότι όλα τα ξέραμε κι είχαν πάντα οι « δικοί μας» στο «τσεπάκι» τους τη λύση για εμάς !Ναι, κάπως έτσι γαλουχηθήκαμε και «θρέψαμε» ένα υπερτροφικό εγώ, που παραπαίει σήμερα! Αν δε βρούμε τον ελεύθερο άνθρωπο μέσα μας, τον υπεύθυνο, τον αξιοπρεπή άνθρωπο,τον περήφανο Έλληνα του αγώνα, δεν υπάρχει ελπίδα να βγούμε στο «φως»! Αν εμείς οι ίδιοι δεν αποφασίσουμε να πάρουμε τη ζωή και τη χώρα στα χέρια μας, δεν υπάρχει μέλλον!

Τελείωσαν τα ψέματα! Η αλήθεια είναι πάντα σκληρή-πολύ περισσότερο σήμερα, που η χώρα κατέχεται από την ευρωχούντα της Ε.Ε! Εννοείται ότι αυτοί που προσφέρουν εύκολες λύσεις και σου λένε «ψήφισέ με να σε σώσω» είναι απατεώνες! Αυτοί όμως που σου λένε «πάρε εσύ τη ζωή και τη χώρα στα χέρια σου», δεν καταδέχονται να σε αντιμετωπίζουν ως «πρόβατο» για σφαγή, γιατί απλά μόνο με την αφύπνιση, την συνειδητοποίηση ,την ενότητα και την Ελληνική ψυχή νικιέται ο κοινός μας αδίστακτος εχθρός!

Οι πρώτοι αντιμετωπίζουν το λαό ως κοπάδι. Οι δεύτεροι αγωνίζονται για την χειραφέτηση του ως συνειδητοποιημένο ιστορικό και πολιτικό υποκείμενο, που επιλέγει –σύμφωνα με την ελεύθερή του βούληση-αν ζήσει ελεύθερος ή σκλάβος, αν ζήσει στο φως ή στο σκοτάδι και βέβαια αν επιβιώσει ως έθνος πια! Ο αγώνας είναι πρώτα και πάνω από όλα ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ κι ο εφιάλτης που όλοι μας ζούμε δεν τελειώνει παρά μόνο από τον ενωμένο κι αποφασισμένο λαό,με τον οποίο κανείς δε μπορεί να τα βάλει! Αύριο κανείς μας ας μη λέει δεν ήξερα!Δική μας είναι η απόφαση… κι ανάλογη η ζωή,που τηνακολουθεί!

Έλλη Διαμαντοπούλου,μέλος του ενιαίου παλλαικού μετώπου(ε.πα.μ)

http://www.triklopodia.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *