Διατάχθηκε κατεπείγουσα έρευνα από Άρειο Πάγο για τη Χρυσή Αυγή

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η εισαγγελέας του
Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη για την υπόθεση των 32 δικογραφιών που έχει αποστείλει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας και αφορούν μέλη της Χρυσής Αυγής. …

Η προκαταρκτική εξέταση ανατέθηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη, ο οποίος θα ενεργήσει ταχύτατη ανάκριση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν, εκτός των άλλων αδικημάτων, έχει συσταθεί εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με τον άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα.

Ο κ. Βουρλιώτης, θα υποβάλει στο τέλος αιτιολογημένο πόρισμα.

Την ίδια ώρα, πρόταση αναστολής χρηματοδότησης για κόμματα στα οποία γίνεται έρευνα σε σχέση με εγκληματικές ενέργειες, απέστειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

Η πρόταση κάνει λόγο για διακοπή της χρηματοδότησης κομμάτων των οποίων, οι αρχηγοί ή κρίσιμος αριθμός βουλευτών (περισσότερων του ενός δεκάτου του συνολικού αριθμού) ή μέλη του κεντρικού οργάνου διοίκησης, παραπέμπονται για αδικήματα του άρθρου 187 σε σχέση με σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ή 187Α σε σχέση με τρομοκρατικές πράξεις ή 187Γ ή για κακούργημα που επισύρει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών. Tο άρθρο 187Γ αποτελεί πρόταση προσθήκης νέου άρθρου στον Ποινικό Κώδικα, σχετικά με τις παραστρατιωτικές οργανώσεις.

Η πρόταση που απεστάλη από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, στον υπουργό Εσωτερικών -ύστερα από επικοινωνία και συνεννόηση των δύο υπουργών- αναφέρεται σε νομοθετική πρόταση τροποποίησης του άρθρου 7 του Νόμου 3023/2002, σχετικά με την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων.

Πηγή: Blog.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *