Γ. Σμπώκος: “‘Όλα έγιναν νόμιμα και με απόλυτη διαφάνεια”

Οι παλιές καλές ημέρες που ο κ. Σμπώκος τα έλεγαν με τον κ. Τζοχατζόπουλο έχουν παρέλθει. Τώρα ο πρώτος ισχυρίζεται πως οι σχέσεις τους ήταν καθαρά υπηρεσιακές.

Στην ίδια γραμμή και στο ίδιο πλαίσιο της πρώτης του κατάθεσης στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων, κινήθηκε, σύμφωνα με….
πληροφορίες, ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών, την περίοδο 1997-2007, Γιάννης Σμπώκος, επιμένοντας ότι όλα έγιναν νόμιμα και με απόλυτη διαφάνεια.

Συνεχίζοντας για δεύτερη μέρα την κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή, η οποία υπενθυμίζεται ότι συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών, ο κ. Σμπώκος επανέλαβε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι οι συμβάσεις για τα γερμανικά υποβρύχια ήταν μονόδρομος και ότι τον συγκεκριμένο τύπο τον επέλεξε το ΚΥΣΕΑ.

Ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών κατέθεσε έναν ογκώδη φάκελο με έγγραφα και στοιχεία που όπως υποστήριξε, απαντούν και ρίχνουν φως σε όλες τις σκιές που έχουν δημιουργηθεί γύρω από την επίμαχη αγορά ενώ παράλληλα διέψευσε κατηγορηματικά ότι είχε στενή σχέση με τον πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο.

«Δεν είχα κοινωνικές ή οικογενειακές σχέσεις με τον κ. Τσοχατζόπουλο. Οι σχέσεις μας ήταν αυστηρά υπηρεσιακές. Δεν ξέρω αν διακινήθηκαν μίζες», φέρεται να δήλωσε ο κ. Σμπώκος.

Ακόμα, ο κ. Σμπώκος φέρεται να διέψευσε ότι δεν υπήρχε δυνατότητα τροποποίησης της αρχικής σύμβασης και υποστήριξε την ανάγκη να διεξαχθεί έλεγχος, τόσο στις επόμενες 11 τροποποιημένες συμβάσεις, όσο και στον τρόπο καταβολής των συμφωνηθέντων ποσών.

Σήμερα το πρωί στην Προανακριτική Επιτροπή έχει κληθεί να καταθέσει ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος. Ο κ. Αβατάγγελος το 2006 είχε καταθέσει αγωγή εναντίον των γερμανικών εταιριών Ferrostaal και HDW, ζητώντας προμήθεια 60 εκ. ευρώ και συμβιβάστηκε με 11 εκ. ευρώ ανοίγοντας, έτσι στην γερμανική δικαιοσύνη την υπόθεση των υποβρυχίων, ενώ διαψεύδει οποιαδήποτε εμπλοκή του με μίζες.

http://www.dailynews24.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *