Γνωριμία με τους μεγάλους Ρώσους λογοτέχνες στη Θεσσαλονίκη!

Ένα μεγάλο γεγονός ιδιαίτερης σημασίας, θα λάβει χώρα στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης…

Με πρωτοβουλία της εφημερίδας «Rossiyskaya gazeta», την υποστήριξη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τύπου και των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας,η Ρωσία εκπροσωπείται για πρώτη φορά σε μία από τις μεγαλύτερες λογοτεχνικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα, που παραδοσιακά προσελκύει εκδότες από όλο τον κόσμο, όπου έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν, να ανταλλάξουν ιδέες, να μιλήσουν για τα σχέδιά τους, και τις απαιτήσεις του ελληνικού αναγνωστικού κοινού.

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη, μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στην Ελλάδα, πραγματοποιείται φέτος για δωδέκατη φορά, και στα εγκαίνια θα παρευρεθούν ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη Αλεξέι Ποπόφ, ο Διευθυντής Τμήματος Περιοδικού Τύπου, Εκδόσεων και Εκτυπώσεων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τύπου και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, Γιούρι Πούλια και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της «Rossiyskaya gazeta», Ευγκένι Άμποφ.

Στο ρωσικό περίπτερο θα διατίθενται πολύχρωμα εικονογραφημένα βιβλία για τη Ρωσία, ειδικά φυλλάδια για τη ρωσική λογοτεχνία στην ελληνική γλώσσα, αναμνηστικά και άλλα υλικά.

Το πρόγραμμα της ρωσικής παρουσίας στην έκθεση περιλαμβάνει επίσης συνάντηση με την νικήτρια του βραβείου «Ρωσικό Booker» και επιμελήτρια του Βραβείου Νέων Συγγραφέων «Ντεμπούτο», Όλγκα Σλάβνικοβα και τους συγγραφείς Σεργκέι Σαργκουνόφ και Αλίσα Γκανίεβα, οι οποίοι θα δώσουν διαλέξεις για τη ρωσική λογοτεχνία στο ελληνικό κοινό.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στο ρωσικό περίπτερο θα διεξαχθεί παιχνίδι γνώσεων γύρω από τα έργα της κλασικής και σύγχρονης ρωσικής λογοτεχνίας, και οι νικητές του θα βραβευτούν με αναμνηστικά και βιβλία.

Μία από τις ημέρες της έκθεσης συμπίπτει με την 9η Μαΐου, την Ημέρα της Νίκης στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο. Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν στο ρωσικό περίπτερο τη ζωντανή μετάδοση της Παρέλασης της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, να πάρουν την κορδέλα του Αγίου Γεωργίου, αλλά και να δουν το υλικό πολυμέσων που βασίζεται στις παλιές πολεμικές ταινίες.

Την τελευταία μέρα της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί επίσημη παράδοση των βιβλίων για τη Ρωσία και τη Μόσχα στο Ταμείο του Ρωσικού Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη.

briefingnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *