Ο Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση για την κρίση στην Ουκρανία

Η ουκρανική κρίση δημιουργήθηκε από τις προσπάθειες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους να επιβάλουν παντού τη βούλησή τους…
οι οποίοι θεώρησαν τον εαυτό τους νικητές στο ψυχρό πόλεμο, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδίμιρ Πούτιν στην έγγραφη συνέντευξη που έδωσε στην αιγυπτιακή καθημερινή εφημερίδα “Al-Akhram ” εν όψει της επίσκεψής του στην Αίγυπτο.

Ο Πρόεδρος υπενθύμισε ότι οι υποσχέσεις του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (που δόθηκαν ακόμα στην σοβιετική ηγεσία) ότι δε θα διευρυνθεί το Σύμφωνο προ τα ανατολικά έγιναν λόγια του αέρα.

“Παρακολουθούσαμε πως η υποδομή του ΝΑΤΟ όλο και πιο κοντά ερχόταν στα ρωσικά σύνορα, πως παραβλέπονται τα συμφέροντα της Ρωσίας “, τόνισε.

Όπως είπε, στα πλαίσια του προγράμματος της ΕΕ “Ανατολική συνεργασία ” έγιναν προσπάθειες να αποσπάσουν μια σειρά από τα κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης από τη Ρωσία, να τα θέσουν μπροστά σε μια τεχνητή επιλογή “μαζί με τη Ρωσία ή με την Ευρώπη “.

“Αποκορύφωμα αυτών των αρνητικών τάσεων έγινε η ουκρανική κρίση. Πολλές φορές έχουμε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ και τους δυτικούς συμμάχους τους για επιβλαβείς επιπτώσεις εμπλοκής σε εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας. Δεν έχουν ακούσει όμως τη γνώμη μας “, δήλωσε ο Βλαδίμιρ Πούτιν.

Υπογράμμισε ότι το Φεβρουάριο της περσινής χρονιάς οι ΗΠΑ και μια σειρά από χώρες της ΕΕ στήριξαν το κρατικό πραξικόπημα στο Κίεβο.

“Οι υπερεθνικιστές που σφετερίστηκαν την εξουσία με χρήση όπλων, έθεσαν τη χώρα στα όρια του διχασμού και ξεκίνησαν την αδελφοκτονία “, τόνισε ο Ρώσος ηγέτης.

Ο Πούτιν ανέφερε ότι «το κόμμα του πολέμου» που λαμβάνει στήριξη από έξω, στο Κίεβο συνεχίζει τις προσπάθειες να σπρώξει τον ουκρανικό λαό στον γκρεμό της εθνικής καταστροφής “.

Οι πλευρές της σύγκρουσης στην Ουκρανία πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι διαπραγματεύσεων, η Ρωσία είναι έτοιμη να παρέχει βοήθεια στη δημιουργία άμεσων επαφών μεταξύ του Κιέβου και του Ντονμπάς, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαδίμιρ Πούτιν.

briefingnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *