Τι συμβαίνει με τη φορολογία των καταθέσεων;

Φέτος το σύστημα του ΤΑΧΙS, για πρώτη φορά, προσθέτει τους τόκους στο εισόδημα από μισθούς συντάξεις και το φορολογεί με την κλίμακα…
αφαιρώντας τις κρατήσεις φόρου στην πηγή τις οποίες προσθέτει στις βασικές μισθών και συντάξεων. Πρόκειται για λάθος ή για σιωπηρή εξαπάτηση των φορολογούμενων. Πολλές φορές ανεβάζοντας και την κλίμακα. Ποια τιμιότητα πρέπει να δείχνει ο πολίτης, όταν αμφιβάλλει για τη συνέπεια του Κράτους;
Της …. Κακομοίρας γίνεται, για να μην πούμε άλλη λέξη, με το που άνοιξε το TAXIS, με τις εγγραφές των τόκων καταθέσεων στις δηλώσεις εισοδήματος, που «αναδεικνύονται»- κατά την αναζήτησή τους στην σχετική εφαρμογή του TAXIS.
Πολλές καταθέσεις, σχεδόν όλες, που είναι σε περισσότερα του ενός ονόματα, είναι περασμένες, συνολικά. σε όλους, και έχουν σαν αποτέλεσμα να καλούνται οι πολίτες να πληρώσουν, καθένας συνολικά, την «αλληλεγγύη» που αναλογεί και με τις όποιες συνέπειες. Κι αυτό γιατί έτσι περάστηκαν οι καταστάσεις που εστάλησαν από τις Τράπεζες.
Θα πρέπει λοιπόν όσοι έχουν τόκους από καταθέσεις να τους συγκρίνουν με τους συνδικαιούχους τους, αριθμούς λογαριασμών και ποσά, και να αγνοήσουν τις διπλοεγγραφές, τριπλοεγγραφές κλπ. Και να διορθώσουν το αλαλούμ για μια ακόμα φορά, όπως τους αναλογεί.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *