Πόλεμος ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το “μ@λ@κ@ς ο Σαμαράς” του Κώστα Αρβανίτη – “Απολύστε τον” λέει η Σπυράκη, αμετανόητος ο ίδιος, “σιγή ιχθύος” από ΣΥΡΙΖΑ

Φωτιά που δεν φαίνεται να σβήνει… σύντομα άναψε ο δημοσιογράφος, Κώστας Αρβανίτης
– Αποκάλεσε “μ@λ@κ@” τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, αναφέροντας γαλλικά δημοσιεύματα

– Στη ΝΔ δεν φαίνονται διατεθιμένοι να το αφήσουν να περάσει έτσι
– Έντονη αντίδραση από την ευρωβουλευτή του κόμματος, Μαρία Σπυράκη να ζητά “το κεφάλι του”
– Σφοδρή επίθεση ΝΔ: “Κρατικοδίαιτος ο Αρβανίτης, ταυτίζεται με τον βούρκο ο ΣΥΡΙΖΑ”
– Επίθεση και στην ΕΣΗΕΑ που δεν καταδίκασε το περιστατικό
– Την ίδια ώρα, από την αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί τίποτα…

Οι υβριστικές δηλώσεις του δημοσιογράφου Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος είναι διευθυντής του ραδιοφονικού σταθμού “Στο Κόκκινο”, που χρηματοδοτείται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η αφορμή για το νέο “πόλεμο” μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Γαλάζια αντεπίθεση…Μιλώντας σε εκδήλωση στη Λάρισα, ο γνωστός δημοσιογράφος σχολίασε δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας L’ Express, που εμμέσως χαρακτήριζε τον Έλληνα πρωθυπουργό “μ@λ@κ@”, με αφορμή αναφορά του στην παράνομη μετανάστευση και το μακελειό από φανατικούς ισλαμιστές στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, όπου έχασαν τη ζωή τους 10 σκιτσογράφοι και 2 αστυνομικοί.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Αρβανίτης: “είναι πάρα πολύ ζόρικο για μένα να λένε τον πρωθυπουργό της χώρας μου μ@λ@κ@. Και το πρόβλημα δεν είναι ότι το λένε. Είναι ότι είναι…”.

Αυτή του η υβριστική δήλωση, που μάλιστα δεν έγινε στον ραδιοφονικό σταθμό στον οποίο είναι δυεθυντής, αλλά σε μία εκδήλωση στην επαρχία, πυροδότησε τη νέα πολιτική κόντρα, την οποία η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σε υψηλότατους τόνους.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο δεβ φαίνονται διατεθιμένοι να προσπεράσουν το ζήτημα, αφού είναι η πρώτη φορά που δημοσιογράφος αποκαλεί δημόσια, τον πρωθυπουργό της χώρας μ@λ@κ@…

 

Η… πρώτη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας ήρθε από την εκπρόσωπο και ευρωβουλευτή του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, που απαίτησε την απόλυση του δημοσιογράφου από τον ραδιοφωνικό σταθμό.

Ανυποχώρητος ο ΑρβανίτηςΟ Κώστας Αρβανίτης δεν άργησε να απαντήσει στην εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, την ώρα που στην Κουμουνδούρου επικρατεί αμηχανία για το περιστατικό.

Ο Κώστας Αρβανίτης τονίζει πως “ουδέποτε υπήρξα υβριστής, αλλά στέκομαι στην ουσία των γεγονότων” και κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως “θα έπρεπε να απολογείται όχι μόνο γιατί επιχείρησε να αξιοποιήσει μικροπολιτικά το αποτρόπαιο έγκλημα που κόστισε τη ζωή σε 10 συναδέλφους μου, αλλά και γιατί εξέθεσε τη χώρα διεθνώς”.

Εξαπέλυσε μάλιστα επίθεση και εναντίον της Μαρίας Σπυράκη προσωπικά, λέγοντας: “Η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, λοιπόν, θα ήταν χρήσιμο να ασχοληθεί με την τρωθείσα εικόνα της χώρας και να αφήσει τους δημοσιογράφους που δεν κρύβουν τις ειδήσεις κάτω από τα μαξιλάρι τους, να κάνουν τη δουλειά τους”.

Στην ανακοίνωσή του, ο δημοσιογράφος δεν δείχνει να μετανιώνει για τις υβριστικές του δηλώσεις και αναλυτικά αναφέρει: “Η σημερινή ανακοίνωση της εκπροσώπου τύπου της ΝΔ που ζητά την κεφαλή ενός δημοσιογράφου επί πίνακι, επιβεβαιώνει πλήρως τον τίτλο της χθεσινής εκδήλωσης στη Λαμία «η είδηση υπό διωγμό». Στην Ελλάδα του κυρίου Σαμαρά όχι μόνο η είδηση, αλλά ακόμα και τα σχόλια είναι υπό διωγμό. Και επειδή ουδέποτε υπήρξα υβριστής, αλλά στέκομαι στην ουσία των γεγονότων, θεωρώ ότι ο κ. Σαμαράς θα έπρεπε να απολογείται όχι μόνο γιατί επιχείρησε να αξιοποιήσει μικροπολιτικά το αποτρόπαιο έγκλημα που κόστισε τη ζωή σε 10 συναδέλφους μου, αλλά και γιατί εξέθεσε τη χώρα διεθνώς.

Θεωρώ ότι ο κ. Σαμαράς θα έπρεπε να απολογείται, όχι εγώ…

Η έγκυρη γαλλική εφημερίδα «L’ express», παραφράζοντας τη γελοιογραφία του Charlie Hebdo έγραψε “C’est dur d’être aimé par des cons” αναφερόμενη ονομαστικά στον κ. Σαμαρά, του οποίου το ρατσιστικό παραλήρημα έκανε το γύρο του κόσμου. Η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, λοιπόν, θα ήταν χρήσιμο να ασχοληθεί με την τρωθείσα εικόνα της χώρας και να αφήσει τους δημοσιογράφους που δεν κρύβουν τις ειδήσεις κάτω από τα μαξιλάρι τους, να κάνουν τη δουλειά τους.

Η απαίτηση της εκπροσώπου της ΝΔ για απομάκρυνση απόλυση δημοσιογράφου από το Κόκκινο εντάσσεται στην πάγια κυβερνητική πολιτική που έχει οδηγήσει την χώρα στις τελευταίες θέσεις παγκοσμίως (99η) σε ότι αφορά στην ελευθερία του τύπου. Επισυνάπτουμε την συγκεκριμένη γελοιογραφία για να απαντήσει η κυρία Σπυράκη επί της ουσίας, όχι μόνο στην Γαλλική εφημερίδα, αλλά και στους Ευρωπαίους πολίτες που την αναπαράγουν μαζικά”.

Επίσημη ανακοίνωση και από Νέα Δημοκρατία

Με επίσημη ανακοίνωση απάντησε και η Νέα Δημοκρατία, με την οποία εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και του Κώστα Αρβανίτη προσωπικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

“Πέρασαν 24 ώρες και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμα αποδοκιμάσει τις ύβρεις και τις αθλιότητες κατά του Πρωθυπουργού που εκστόμισε ο Διευθυντής του κομματικού του Ραδιοφώνου Κώστα Αρβανίτης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με το βούρκο και την αθλιότητα κάθε λεπτό που ο κ. Αρβανίτης παραμένει στη θέση του.

Η αστική δημοκρατία απαιτεί σεβασμό και πολιτικό πολιτισμό. Που απ’ ό,τι φαίνεται δεν διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι πρώην κρατικοδίαιτοι εκλεκτοί του!”.

“Βολές” και στην ΕΣΗΕΑ!

Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία με νέα ανακοίνωσή της αναφέρει ότι είναι ντροπή για τη δημοκρατία και τη δημοσιογραφία η άρνηση της ΕΣΗΕΑ να καταδικάσει “την αθλιότητα του ‘δημοσιογράφου’ του κομματικού Ραδιοφώνου του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη κατά του Πρωθυπουργού”.

Η ΝΔ υπενθυμίζει ότι είναι η παράταξη που πριν λίγους μήνες παρουσίαζε το βιβλίο του Δ. Κουφοντίνα

Το κυβερνών κόμμα μιλά για παράταξη των αριστεριστών συντρόφων του κ. Αρβανίτη η οποία, σημειώνει, μπλόκαρε την καταδίκη του από την Ένωση θεωρώντας τις αγοραίες ύβρεις του κατά του πρωθυπουργού ως “μέσο έκφρασης συμβατό με τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας”.

“Η παράταξη της επί χρόνια κρατικοδίαιτης συμπαρουσιάστριάς του Μαριλένας Κατσίμη και του “ιού” Δημήτρη Τρίμη, επέλεξε να ταυτιστεί με το βούρκο αντί με τη Δημοκρατία, με την ιδεολογική τρομοκρατία αντί με την αλήθεια, με την κομματική εξάρτηση αντί με την ευπρέπεια. Ντροπή και όνειδος!”, καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *