Μήπως “φοράτε” ληγμένα… καλλυντικά;

Ξέρετε ότι από τη στιγμή που θα ανοίξετε μια μάσκαρα, καλό θα είναι να την χρησιμοποιήσετε το πολύ τέσσερις μήνες και μετά να την πετάξετε;

Ότι το makeup που έχετε από την εκδρομή της τρίτης Λυκείου μάλλον… έχει λήξει και μπορεί να σας προκαλέσει ερεθισμούς στο δέρμα, ακόμα και ακμή;Οι beauty experts του Joy σας δίνουν SOS tips για να κρατήσετε σε καλή φόρμα τα καλλυντικά σας, αλλά και πόσο διατηρείται το κάθε προϊόν από τη στιγμή που θα ανοιχτεί.

-Οι σκιές δεν λήγουν πολύ γρήγορα, αλλά το αντηλιακό που σας περίσσεψε από το περσινό καλοκαίρι πρέπει να το πετάξετε. Όχι τίποτε άλλο άλλα πλέον δεν σας προστατεύει.

-Τα eyeliner και τα καλλυντικά για την ακμή είναι από τα πιο ευαίσθητα προϊόντα. Τα μεν eyeliner κρατούν το πολύ 4 μήνες, τα καλλυντικά για την ακμή το πολύ 6 μήνες από τη στιγμή που θα ανοιχτούν.

-Κρέμες προσώπου: Αν είναι σε σωληνάριο μπορεί να αντέξουν μέχρι και ένα χρόνο , αν είναι σε βαζάκι κρατάνε λιγότερο, μέχρι 8 μήνες.

-MakeUp: Κρατούν περίπου 12 με 18 μήνες.

-Ρουζ, πούδρες, σκιές ματιών: 2 χρόνια μόνο

-Κραγιόν και μολύβια: Διαρκούν μέχρι 2 χρόνια το πολύ

-Βερνίκι νυχιών: Από τη στιγμή που θα το ανοίξετε κρατά περίπου ένα χρόνο

-Πότε δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα προϊόν:

Ύποπτο είναι ένα προϊόν όταν εμφανίζει στην σύνθεση του λάδι, όταν βλέπουμε ότι έχει αλλάξει το χρώμα ή η μυρωδιά του.

Όχι απλώς δεν θα κάνει το έργο που υπόσχεται, αλλά μπορεί να σας προκαλέσει και κάποιο ερεθισμό ή αλλεργία. Εδώ που τα λέμε θα τρώγατε ποτέ ληγμένο γιαούρτι ή γάλα; Γιατί λοιπόν να «ταΐσετε»‘ την επιδερμίδα σας με κάτι που όχι απλά δεν θα της κάνει καλό , αλλά μπορεί να την ενοχλήσει;

-Πως θα βοηθήσουμε τα καλλυντικά μας να ζήσουν περισσότερο:


Δεν τα εκθέτουμε σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες , δεν τα αφήνουμε να ψήνονται στον ήλιο. Άρα δεν ξεχνάμε ποτέ το νεσεσέρ μας καλοκαίρι στο αυτοκίνητο και ειδικά στο πορτ μπαγκάζ.
Πηγη joytv

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *